Onderwerp: Hazelnootschuimtaart
Ingrediënten
• 3 eiwitten
• 150 gr kristalsuiker
• 50 gr hazelnoten onvelt
• 250 gr roomboter
• 250 gr poedersuiker
• sterke koffie (half kopje)
• pistachenootjes
Benodigdheden
• bakplaat
• mixer met gardes
• kleine koekepan
• oven
• spuitzak met een grove kartelmond
Bereiding
maak de hazelnoten fijn (niet te fijn), er mogen best nog wel wat grove stukjes in zitten, en rooster deze in de koekepan.
verwarm de oven voor op 140 gradenen bak hem in 2 uur af
klop de eiwitten stijf, en voeg telkens wat suiker (gewone suiker, 150 gr)toe, en klop het dan weer helemaal glad.
meng als laatste er de hazelnoten door.
leg op een bakplaat een vel bakpapier en maak van het mengsel 2 grote rechthoeken a 4/5 centimeter hoog
bak dit in 2 uur af in de oven
maak als de schuimgedeeltes zijn afgekoeld de vulling
zorg dat de boter op kameretemp. is, en klop dit met de poedersuiker door elkaar, voeg dan op gevoel en smaak de koffie toe, begin met 4 eetlepels, en dan lepel voor lepel, tot hij op smaak is
spuit dit royaal op het een gedeelte van het schuim, en leg de andere erbovenop, spuit daar de rest van de creme op.
als laatste leg je er wat fijn gemaakte pistachnoten op (ook dit weer niet te fijn er mogen ook hier wat grove stukken in zitten, en als het lukt ook wat aan de zijkant
Opmerking
het lekkerst is hij op kamertemperatuur