Onderwerp: een aantal vragen aan jullie als collega baksters
ik ben nog niet zo lang bezig met taarten bakken en decoreren,
en vind het ook erg leuk om inspiratie op te doen op jullie site's.
Er vallen me vaak een aantal dingen op:
meestal bestaat de gewone vulling uit botercreme en jam,
- ik dacht dat bc bedoelt was om af te smeren, lijkt me ook niet lekker om een laag boter (weliswaar gezoet) als vulling te eten
- en hoeveel jam gebruiken jullie dan, ik doe de vulling gelijke hoog met de lagen biscuit, maar ruim 1cm jam, houd dat wel?
- en maakt de jam de biscuit niet heel vochtig?
Dan de biscuit, die maak ik met het basisrecept v/d site,
net als de fondant, hoe doen jullie dat?
De biscuit lukt aardig hoor, maar als ik lees hoe hoog het kapsel bij jullie soms wordt....
en het maken van de fondant vind ik toch best een klusje,
maken jullie alles ook helemaal zelf, of kopen jullie het kant en klaar of met een mix?
(moet ook eerst de glucosestroop zelf maken omdat ik dit nergens vinden kan)
En met de fondant, het lijkt me leuk een taart te maken met allerlei kleurtjes,
maar het staat me tegen om allemaal kleine beetjes fondant te gaan kleuren. Hoe lossen jullie dit op?
Je houd ook vaak fondant over en vind het zo zonde om het weg te gooien.
Of kun je de fondant bewaren? Moet het dan in de koelkast of vriezer,en hoelang kun je het dan bewaren?
En voor de decoratie met fondant, hoeveel tylose moet er door voor de versteviging? (en kun je het dan ook nog bewaren?)
Dan nog een laatste vraagje, hoe kun je decoratie's van fondant vastzetten op je met fondant beklede taart?
Alvast bedankt voor jullie hulp!