1

Onderwerp: Taart past niet in de koelkast

Wie kan mij helpen?

Ik moet een stapeltaart maken voor 70 - 80 personen.
Na enig denkwerk heb ik natuurlijk moeten constateren dat de onderste taart niet in mijn koelkast past.
Ik was uitgegaan van een taart die begint met 50cm doorsnee, daarop 40 cm, daar op 30 en daarop 20.
Die van 40 zou net passen (als ik het flessenrek er uit haal). Nu heb ik bedacht dat ik de pillars met bollen zou kunnen gebruiken en zo dus een kleinere onderste taart maak, en dan op de pillars begin met stapelen. Ik weet ook niet of die pillars dat kunnen dragen.

Wie kan mij helpen of heeft een beter idee.

Tuurtje

Re: Taart past niet in de koelkast

Ik zou in dat geval een taart maken die niet in de koelkast hoeft. In ieder geval de onderste laag dan.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Taart past niet in de koelkast

Ik zou extra lagen maken en kleiner beginnen, ik zou gaan voor stapjes van 5 cm ipv 10.

Kijk maar eens in dit schema:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=101284

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

4

Re: Taart past niet in de koelkast

Nou euh.... met die formaten kun je volgens de schema's links zo ongeveer 120-140 man voeden...
Met 40 als grootste en dan 7,5 tot 10 cm verschil kom je ook ruim aan 70-80 porties! (3 of 4 lagen).


Mocht je toch per se voor 50 willen gaan:
eerst checken of die bakvorm wel in je oven past ;)
en heb je je gerealiseerd hoe groot de lap fondant moet zijn die daaroverheen moet???

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

5

Re: Taart past niet in de koelkast

Was inderdaad ook al bang dat het erg veel is, maar als ik in de tabellen links kijk dan houdt het op bij 35 cm en ik heb ooit geleerd dat ik in stappen van 10 cm kleiner moet gaan omdat anders de taartverhouding niet zou kloppen....

En die bodem werd al plakwerk omdat hij inderdaad niet in mijn oven past....

Dus misschien is kleiner beginnen en hoger werken dan toch voorlopig de beste optie.