1

Onderwerp: Taart door midden snijden en opvullen

Ik heb vanmiddag de cake gebakken (een vierkante van 25 cm) nu moet ik hem alleen doormidden snijden omdat ik hem wil opvullen met slagroom en vlaaivulling, maar hoe kan ik het beste een cake door midden znijden en de bovenste helft eraf halen zonder dat alles in elkaar stort?
Of gebeurd dat niet zo snel?

Re: Taart door midden snijden en opvullen

Als je een btje een hoge biscuit hebt valt dat wel mee hoor...is best stevig.
Zou met een liniaal aan beide kanten even afmeten zodat je recht snijdt en als je vaker van plan bent taarten te gaan maken kan ik een taartzaag aanraden!
Succes!

3

Re: Taart door midden snijden en opvullen

Oke dankjewel voor je antwoord.
En kan dat zodra de cake afgekoeld is? Of kan ik beter tot morgen wachten?

Re: Taart door midden snijden en opvullen

Zodra ie is afgekoeld kun je snijden!
Ik doe het bij tijdsdruk zelfs soms eerder... :shh:
Dan heb je volgens mij wel meer kans op rafels zeg maar...

5

Re: Taart door midden snijden en opvullen

Dan ga ik hem zo maar eens doorsnijden en vullen :)

Re: Taart door midden snijden en opvullen

ben benieuwd naar je taart!
laat je een foto zien als ie klaar is???

Ik zing mijn eigen wijsje!

7

Re: Taart door midden snijden en opvullen

koekiemonster schreef:

ben benieuwd naar je taart!
laat je een foto zien als ie klaar is???

Morgen ga ik hem afmaken (met botercreme en marsepijn bekleden en aankleden zodat hij vrijdag klaar is.
Ik zal een foto hier plaatsen als hij klaar is, leuk dat je dat vraagt, komt goed.

De taart is doorgesneden en mijn vinger sneed ik mee :/  gelukkig druppelde het bloed niet op de taart!!!
De vulling zit er nu ook in (ik heb het bij alleen aardbeien vulling gehouden)
Nu staat hij afgedekt met folie in de koelkast en morgen weer verder... :Y
Ik ben heel benieuwd want ik heb al wel veel taarten (cakes en kwarktaarten) gemaakt maar nog nooit een taart gevuld en bekleed en aangekleed met marsepijn.

Vlinderkind