1

Onderwerp: eiwit in mirengue botercreme

Mijn dochter mag geen geraffineerde suiker en nu maak ik dus alles zelf voor de (barbie) taart maar nu van rietsuiker.

Marsepein en de taartbodem (biscuit) heb ik al gemaakt van de rietsuiker.
Nu wil ik de mirengue botercreme maken. Er staat bij dat ik 140 gr eiwit nodig heb.
Wie kan mij vertellen hoeveel eieren ik hier voor nodig heb?

2

Re: eiwit in mirengue botercreme

dacht een eitje of 4/5, afhankelijk van de grootte... Best ff wegen ineen kommetje ofzo...

Ik neem dan gewoon het dubbele in gewicht aan boter en suiker. Laatst had ik met 4 eitjes 115 gram, dus 230 suiker en 230 boter genomen...

3

Re: eiwit in mirengue botercreme

Dank je, ga het morgen direct proberen.
Heb nu te weinig eieren in huis!

4

Re: eiwit in mirengue botercreme

Je hoeft helemaal niet zoveel eitjes te gebruiken, gewoon de verhouding aanhouden, gewicht ei:2x gewicht suiker: 2 of 3 x gewicht boter.

Eitje 50 gr:100 gr suiker: 100 of 150 gr boter

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"