1 Laatst bewerkt door Mir2007 (18-07-2007 07:58)

Onderwerp: Blokkerbol??? HELLUP

Ìk heb gisteren voor het eerst mijn Blokkerbol in de oven gezet, maar dat was geen suc6.
Moet ik de onderzetring nu wel of niet gebruiken in de oven? Moet ik dan de plastic doppen verwijderen??
En de baktijd?? Is 35 minuten op 175 graden correct??

2

Re: Blokkerbol??? HELLUP

Alles wat plastic is, verwijderen, dus de bolletjes en de rubebren ring die  eromeen zit!!  dat smelt uiteraard in de oven en dan gewoon zo de bol op de opzetring zetten, anders valt het uiteraard om, en dat lijkt me niet de bedoeling

3

Re: Blokkerbol??? HELLUP

Hoi Mir, je kunt even op de zoekfunctie zoeken voor Blokkerbol, er zijn al heel wat topics aan gewijdt.
Maar de baktijd is volgens mij correkt hoor, ik zou het iets langer doen en een flower-nail (zo'n "spijker" voor de bloemen van royal icing spuiten) in het midden stoppen, gewoon op de bodem leggen, dan geleidt de warmte wat beter en voorkom je dat ie weer niet gaar is vanbinnen.

Sukses h

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"