1

Onderwerp: Cake flour (nog selfrising)

Ik heb het boek "wedding cakes"van Martha Stewart. In haar recepten staat regelmatig "Cake flour (not selfrising)". Weet iemand wat hiermee wordt bedoeld?

Groetjes, Elly

Re: Cake flour (nog selfrising)

Patisseriebloem (type 45 geloof ik) en dus geen zelfrijzend bakmeel of gewone bloem.  :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Cake flour (nog selfrising)

Ik loop tegen hetzelfde aan bij het boek "Cupcakes" :/ Ik doe eigenlijk altijd maar gewoon alles gewone bloem, want ik heb geen idee waar ik dat hier ( of in NL ) kan krijgen :nooo

Moet wel zeggen dat de baksels altijd prima lukken, dus het is geen grote ramp ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: Cake flour (nog selfrising)

Ik zit toevallig bij de recepten (hier links) te kijken en bij de cupcakes staat:
" 300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)"

Lijkt mij dat je dus gewoon, mits in verhouding, bloem kan vervangen door maizena. Misschien het proberen waard?

~ Never waste a good crisis... ~

5

Re: Cake flour (nog selfrising)

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Patisseriebloem (type 45 geloof ik) en dus geen zelfrijzend bakmeel of gewone bloem.  :)

Na een uur Googlen waar je patisseriebloem kunt kopen, kom ik er achter dat type 45 bloem patentbloem is en dus gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Weet jij of dat inderdaad hetzelfde is, Suuz?

Groetjes, Elly

6

Re: Cake flour (nog selfrising)

Patisseriebloem zag ik toevallig van de week bij de Sligro staan. Ik heb een pak meegenomen omdat in het boek Taart volgens mij ook ergens in een recept patisseriebloem stond.

7

Re: Cake flour (nog selfrising)

Op het pak tarwebloem van de lidl staat: "tarwebloem voor patisserie"en rechtsonder op het pak: TYPE 45.  ;)

Re: Cake flour (nog selfrising)

Elly67 schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

Patisseriebloem (type 45 geloof ik) en dus geen zelfrijzend bakmeel of gewone bloem.  :)

Na een uur Googlen waar je patisseriebloem kunt kopen, kom ik er achter dat type 45 bloem patentbloem is en dus gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Weet jij of dat inderdaad hetzelfde is, Suuz?

Volgens mij wel :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Cake flour (nog selfrising)

Tnx.   :)

Groetjes, Elly