1

Onderwerp: Koelkastdilemma

Woensdagochtend vroeg wordt hier een bestelling opgehaald van 25 cupcakes. Morgenmiddag moet ik die dus maken. Nou zit ik alleen met een dilemma. Ga ik ze in de koelkast of buiten de koelkast bewaren?
Het zijn gewone cupcakes, gevuld met een beetje viervruchtenjam en bekleed met botercreme en fondant.
In de koelkast ben ik bang dat ze gaan zweten en de decoraties instorten. Maar met dit weer (warm en vochtig) ben ik daar buiten de koelkast ook bang voor.

Wat zouden jullie doen?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Koelkastdilemma

Heb je geen koele ruimte in je huis??  Dan zou je ze daar kunnen zetten.  Ik denk zelf dat het wanneer je pas 's avonds bekleed, en het al 's ochtends opgehaald kan worden, dan zal het vast niet zo'n vaart lopen

3

Re: Koelkastdilemma

Ik heb geen koele ruimte in huis.

's Avonds bekleden is voor mij moeilijk. Heb ME en hoe later het op de dag wordt, hoe minder mijn lichaam mee wil werken. Daarom moet ik zulke inspannende dingen echt overdag doen.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: Koelkastdilemma

En het is voor mijn neefje die gaat trakteren op school. Het wordt dus niet meteen opgegeten. Op school zal het dus ook nog een hele tijd staan.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

5

Re: Koelkastdilemma

Poeh wat lastig... kun je niet iets met koelelementen in een doos doen? Dat het niet t

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: Koelkastdilemma

Welke fondant.... Ehhhhhh, Pettinice heet het geloof ik.

Ik denk dat ze het daar op school ook wel in de koelkast kunnen zetten. Minder koud wordt hier moeilijk aangezien ik maar 1 koelkast heb.

Ik vind het moeilijk. Mijn eerste idee is gewoon in een kartonnen doos in de koelkast. Met een gewone taart doe ik dat ook. Maarja, als het instort is het zo zonde h

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

7

Re: Koelkastdilemma

Als ik het weer zo zie denk ik dat ik ze best buiten de koelkast kan bewaren. Het is lang niet zo warm en plakkerig meer als gisteren. Al weet je nooit wat er vanmiddag nog gebeurd natuurlijk.
Ik neem aan dat dat wel kan met de ingredi

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

8

Re: Koelkastdilemma

Hoi Naära, ik zou ze gewoon lekker buiten de koelkast bewaren, het gaat neem ik aan maar om een klein beetje botercreme voor onder de fondant? En zeker als je de stevige botercreme gebruikt dan kan het rustig erbuiten blijven hoor. In de koelkast doet fondant gauw moeilijk en zeker nu met dat plakkerige weer zodra je ze eruit haalt wordt het behoorlijk glimmend en zwetend (zag ik met mijn Bumbataart).
En eerlijk gezegd vind ik cakejes die bewaard worden in de koelkast gauw oud worden, ik zou ze gewoon in een taartdoos bewaren zoals je al zei!!
Sukses met het maken!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

9

Re: Koelkastdilemma

Bedankt, ik ga het zo doen!
Inderdaad maar een beetje botercreme om het glad te maken en de fondant te hechten.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na