1

Onderwerp: Champagne crème van meringue botercrème?

Via de zoekfunctie kan ik het antwoord niet vinden...

Ik maak meringue botercrème altijd met eiwitpoeder.
Eiwitpoeder klop ik schuimig met iets water. Van de rest van het water maak ik samen met suiker het suikerwater. Dit suikerwater giet ik (al kloppend) bij 'het eiwit', en dit klop ik koud.
Als het koud is, voeg ik de zachte roomboter toe. Ready!

Maar nu komt mijn vraag:
Denken jullie dat ik ipv het water de gelijke hoeveelheid champagne kan gebruiken voor champagne creme?

Of word dit een te sterke champagne smaak? of te zoet o.i.d.?
Heeft iemand hier ervaring mee?

Mijn taartjes zijn hier te bekijken!

2

Re: Champagne crème van meringue botercrème?

Zou het niet durven zeggen, maar je zou ook de champagne van de patidess kunnen gebruiken die kun je in kleine hoeveelheden toevoegen tot het je smaak is.

Re: Champagne crème van meringue botercrème?

Ik zou in dat geval de champagne even opkoken, anders kan het inderdaad wel een beetje overheersend zijn. Hou er dan wel rekening mee dat er wat vloeistof verdampt, dus na verhitten opnieuw afmeten.
Lijkt mij wel erg lekker trouwens :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Champagne crème van meringue botercrème?

Wat een snelle reacties  :)

@ riette: Patidess heb ik niet thuis dus dat wordt 'm niet
@ suuz: normaal laat ik het water ook wat opkoken tot de suiker opgelost is...

Ik wacht nog even tot wellicht andere baksters reageren en anders denk ik dat ik 't maar gewoon eens ga proberen.

Mijn taartjes zijn hier te bekijken!

5

Re: Champagne crème van meringue botercrème?

O dat wilde ik ook al een tijd proberen! Ben erg benieuwd dus.  :Y

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

Re: Champagne crème van meringue botercrème?

lilo schreef:

O dat wilde ik ook al een tijd proberen! Ben erg benieuwd dus.  :Y

Ik ga het laten weten als ik het heb geprobeerd.

Niemand verder ervaring hiermee?

Mijn taartjes zijn hier te bekijken!