1

Onderwerp: verse kersen

hoi,

ik ga morgen een taart maken die nog even de vriezer in moet.

Ik wou eerst banketbakkersroom met aarbeien makken als vulling, maar ik ben bang dat de aardbeien zacht worden na ontdooien.

Maar mijn schoonbroer heeft hier een zak met 5 kilo kersen gedropt :) en ik wou die eventueel gebruiken als alternatief.
dus een laagje bbr en dan halve kersjes erop.
Zouden de kersen lekker blijven na ontdooien?

Groetjes,
Vivke

Re: verse kersen

Alle fruit vriest kapot tenzij het met een shockvriezer wordt bevroren of met vloeibaar stikstof o.i.d.
Als je het zelf invriest, vriest het langzaam, dus het vocht in het fruit krijgt volledig de kans om ijskristallen te vormen.
Dat hoeft niet per sé een probleem te zijn, maar ze worden er wel wat "lebbig" van.

Ik vraag me sowieso af of verse kersen wel echt lekker zullen zijn, niet iedereen houdt daarvan namelijk....

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: verse kersen

Als je de kersen wilt gebruiken zou ik ze zelf lekker inkoken met suiker en dan indikken. Dus eigenlijk zelf een soort vlaaivulling maken met kersen  :9

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

Re: verse kersen

Ik zou dan wel geleisuiker nemen denk ik, want volgens mij zit er niet genoeg pectine in kersen...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: verse kersen

het zal zowieso andere vulling worden, net gecheckt en kersen zijn niet echt haar ding :/

dan maar kersenconfituur ervan maken, ook lekker voor op de boterham

Groetjes,
Vivke