Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Als laatste erdoorheen mengen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

27

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

etmc wat isdan jouw recept ;)

28

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ik haak ff in :)

Ik las dat iemand afsmeert met de mix en dat het er dan uitloopt... Je kunt ook niet afsmeren met de mix want hierin zit water....


En suus waarom spuit jij geen dijkjes van de Meringue? Ik doe dat eigenlijk altijd wel en bij mij gaat dat heel goed :) Maar ik ben toch benieuwd waarom  jij dat niet doet...

En heb jij ook wel eens de versie 1-2-2 gemaakt? Die maak ik altijd en die vind ik erg lekker. Wordt de 1-2-3  niet te boterachtig?

Bedankt :)

Groetjes Maris
www.ovenheerlijketaartjes.nl hier kan iedereen mijn taartjes bewonderen :D en tegenwoordig ook op www.taartjesvanmariska.hyves.nl

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ik spuit geen dijkjes van de meringue, omdat mijn taarten nooit de koelkast in gaan. Ik vind de MBC te zacht buiten de koelkast.
Buiten dat maak ik meestal meerdere laagjes dunne vulling, dus ik heb eigenlijk nooit dijkjes nodig. Ik gebruik ook eigenlijk nooit biscuit (en al helemaal geen mix :)) dus mijn taarten zijn vaak te zwaar voor dikkere lagen vulling.
1-2-3 bevalt mij prima eerlijk gezegd, 1-2-2 heb ik nog nooit gemaakt. Ik zal het eens uitproberen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

30

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Aha nu snap ik het :) hoeveel lagen maak jij dan? :D

Groetjes Maris
www.ovenheerlijketaartjes.nl hier kan iedereen mijn taartjes bewonderen :D en tegenwoordig ook op www.taartjesvanmariska.hyves.nl

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

In een 7 inch taart minimaal 4. Maar het hangt ook een beetje van de stevigheid van mijn cake af hoor. Ik heb een heerlijk maar natte chocoladecake die al bijna uit elkaar valt als je ernaar kijkt, dus dat worden meestal maar drie laagjes :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

32

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

marietje-18 schreef:

etmc wat isdan jouw recept ;)

600 gr bbr, 80gr poedersuiker, 400gr boter

33

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Mariska1984 schreef:

Ik haak ff in :)

Ik las dat iemand afsmeert met de mix en dat het er dan uitloopt... Je kunt ook niet afsmeren met de mix want hierin zit water....

:o  :o  :o  ohoh dat ben ik!!
ik heb dat zo geleerd bij een workshop.
Daar ben ik dus gewoon mee door gegaan. :s

ik ga gelijk maar even op zoek naar het recept bc 1:1 om mee af te smeren.

bedankt voor je "in haken"  :thumb:

Groetjes, Franka

34

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

zoeken was niet zo moeilijk :D
ik ga het gelijk proberen volgende week

ik wordt toch wel blij van zo'n forum!! nouja van de mensen die hier schrijven :D

ik lees ZOOOOOVEEL goeie tips. weer wat geleerd over taarten vandaag :thumb:  :D

Groetjes, Franka

35

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

@ suuz hoe maak jij dan je botercreme?

Want eerlijk gezegd ik vind die poedersuiker met boter niet lekker smaken :rolleyes:

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ik gebruik het recept op de site van wilton, de stiff consistancy.
Veel stabieler ook dan roomboter met poedersuiker!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

37

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ik zal even een kijkje nemen. Bednkt voor de tip Suuz :9

38

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ik haak ook even in, hahahha!
@ Suuz: ik heb wel Wilton I gedaan dus ik het principe wel van de Crisco en suikerbakkerspoeder ( En een vieze keuken, hahaha)
Maar ik vraag me nu pas voor het eerst af of je daar dus inderdaad je taart mee afsmeert en dan bekleed met fondant of marsepein?
Geen idee eigenlijk of dat ook kan, hahahha!

Bedankt alvast! ( ik zie je in sept in Geldermalsen, maar dan ben ik de vraag vast al vergeten... :/ )

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ik heb tijdens mijn PME1 cursus bij het suikeratelier geleerd om af te smeren met de kant en klare decorator icing van Wilton. Ik zweer er nog steeds bij, maar het is zo ongelooflijk duur dat ik al vanaf het begin bezig ben geweest met het zoeken naar een goede vervanging.
Gelukkig verkoopt het Suikeratelier inmiddels ook Trex (ook shortening, net als crisco), en behulpzaam als ze zijn hebben ze mij wat tips gegeven voor een fijne bc om mee af te smeren.
Zij stelden voor om ri mix te mengen met een beetje trex, maar dat komt dan ongeveer overeen met het recept op de wilton site.

Inmiddels wil ik echt niks anders meer (behalve dan die kant en klare icing :)) en ik strijk dan ook al mijn taarten hiermee af voordat ik ze bekleed.
Het werkt wel behoorlijk anders dan gewoon roomboter met poedersuiker heb ik begrepen, want deze icing kun je niet smeren. Je moet het verspreiden zoals je ook met slagroom doet. Een flinke klodder en dan heen en weer wrijven. Daarna het overtollige eraf halen.
Op you tube staan wel wat filmpjes over deze icing. Gewoon even zoeken op how to ice a cake of buttercream icing.

Tot 4 september!!

Oh, en mocht je wat dan ook voor vragen hebben, je hoeft echt niet te wachten tot de workshop hoor. Mailen kan ook :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

40

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ik dacht dat je deze BC eigenlijk maakt met high ratio shortening.  Ik meen ergens te hebben gelezen dat die variant speciaal ontworpen is voor cakedecorating. Is alleen wel duurder meen ik.
Weet jij daar iets van Suuz?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

41

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

zit inmiddels zelf ook al te zoeken, high ratio heeft geen of minder zo;n glijerig gevoel in je mond, wat boter en crisco wel doen en je kunt er beter mee gladstrijken en blijft stabieler bij warmte

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ja dat klopt, maar ik heb echt geen idee war je high ratio shortening in Nederland kunt krijgen  :nooo
Ik ben al blij dat we überhaubt shortening kunnen krijgen!

Kijk maar eens naar dit filmpje, zij legt het wel erg goed uit vind ik.
Edna heeft trouwens massa's goede filmpjes  :Y
http://www.youtube.com/watch?v=AuUKaPpH … re=related

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

43

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

ik ga eens zoeken,

kom wel wat websites tegen uit amerika waar je het kunt bestellen prijzen verschillen nogal.

kan in nederland (of engeland) geen (web)winkel vinden waar je het kunt kopen.... :/

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

44

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Thanx Suuz! Ik weet hoe ik het de taart op moet smeren ja... Lang leve de Wilton course, hahhaha!
Ik heb het al enkele keren zelf gemaakt, heb ook alle ingredienten ervoor in huis, maar mezelf nooit bedacht om ermee af te smeren! Maar ik zweer ook bij de kant en klaar variatie hoor. Ben al 2 keer vergeten de "luchtbellen" eruit te spatelen op mijn aanrechtblad....

En Thirza: het valt mee hoor met de smaak van crico met suiker, ik lust geen fondant en geen marsepein, maar ik heb dan inderdaad liever nog de Wilton BC!

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ik spatel nooit de luchtbellen eruit  :o
Nog nooit problemen mee gehad ook :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

46

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Marieke76 schreef:

En Thirza: het valt mee hoor met de smaak van crico met suiker, ik lust geen fondant en geen marsepein, maar ik heb dan inderdaad liever nog de Wilton BC!

ik heb niets gezegd over de smaak. Ik heb alleen ergens gelezen dat die high ratio speciaal ontworpen is voor cakedecorating en vroeg me af wat het verschil dan is.
Ben er inmiddels achter dat het ook in amerika zelf moeilijk te krijgen is, ook daar duurder is, maar de mensen die het hebben geprobeerd het geweldig vinden.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Misschien eens een vliegtuigje pakken met een select gezelschap?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

48

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

tsja, of misschien een groupbuy high ratio shortening! :lol:
zag op een van de site waar ik net keek dat je het ook per 50 pound kan kopen.....  :| 

(voor degenen die ik nu op een idee breng, eerst toestemming vragen via de mail aub :+ )

ik kan me herinneren dat ik hier in Utrecht bij zo;n amerikaanse producten winkel in de binnenstad, ook wel eens rode crisco heb gezien, ik dacht dat dat die high ratio was, maar zie die niet op hun site staan, dus zal wel niet meer bestaan.... zal er binnenkort eens gaan kijken

trouwens, kan het zijn dat het in nederland niet wordt verkocht omdat het UBER ONgezond is door die transvetten???

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Ik denk dat dat er zeker mee te maken heeft, maar aan de andere kant is hard vet sowieso niet gezond...

Ik ben ook even op onderzoek uitgegaan en ik heb ontdekt dat de FDA bepaalde richtlijnen heeft opgesteld waar shortening aan moet voldoen. Op de site van crisco staat dan ook dat het trans fat free is.
Op de verpakking van Trex staat dat het vrij is van gehydrogeneerde olie, dus ook vrij van transvetzuren.
Maar gezond is het allemaal niet vrees ik :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

50

Re: Botercrème, begrijp ik het nou goed?

Sorry Tirza, heb ik je verkeerd begrepen, hahahha!

Eigenlijk moet je er toch helemaal niet aan denken dat je een hap van dat spul gemixt met dan ook in je mond stopt, WHAHHAH? Ik krijg er iedere keer weer koude griezels van over rug lopen...

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."