Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Ik denk niet dat ze hier thuis horen,
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
wauw! lekker!
lekker!
Mmmm, waar staan het recept en de howto?
Mmmm, waar staan het recept en de howto?
Wil ik ook weten ziet er heeeerlijk uit !!
Zien er prachtig en lekker uit
lekker
yammie yammie
Die horen hier inderdaad niet thuis, die horen hier bij mij thuis te staan!
Ziet er heeeeeeerlijk uit
Ziet er wel erg lekker uit!
Die horen hier inderdaad niet thuis, die horen hier bij mij thuis te staan!
![]()
Ziet er heeeeeeerlijk uit
marsepein is ook niet alles hoor!
Wat ziet dit er heerlijk en fris uit! Mooi opgemaakt.
Dat ziet er lekker uit!
Heeerlijk !
Ik heb even om toestemming gevraagd om de how to hier te plaatsen aan een vriendin. Ik heb ze namelijk van haar gejat hihi.
Hier komt ie dan hoor. Die van haar zien er wel vele malen beter uit.
Fruitvlaai
Recept voor 2 grote fruit-vlaaien
Ingrediënten :
Ongeveer 250 gram bloem
100 ml lauwwarme melk
1 zakje droge gist ( = 7 gram )
75 gram boter
25 gram suiker
1 ei
Vulling :
Banketbakkersroom
Citroensap
Jam of taartgeleipoeder
Fruit naar keuze ( Deze heb ik gebruikt : Appels,bananen,aardbeien,kiwi's
Poedersuiker ( voor decoratie )
Extra :
Vlaaivorm
Deegroller
Blinde vulling ( zoals gedroogde peulvruchten )
Bereidingswijze :
Bloem,boter,melk,suiker,gist en ei tot een homogeen deeg kneden, een bal van maken , dek het af en laat het 30 min rijzen.
Maak ondertussen je banketbakkersroom ( zelfgemaakt of uit een pakje ) , en zet dit in de koelkast.
Neem helft van het deeg , en rol het deeg wat groter dan het vorm.
Nu heb je een grote lap leg dit in ingevette vorm(pjes) , snijd de randjes bij of er ga er met je deegroller overheen.Laat in de vorm 30 min rijzen.
Fruit wassen , snij fruit , en pers er nog wat citroensap overheen(om snel verkleurende fruit te behoeden).Strooi er nog eventueel wat suiker bij.
Zodra het deeg gerezen is beleg met een aluminiumfolie .Schep er de droge peulvruchten in en bakken in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 15 min.Verwijder de peulvruchten en de folie en laat nogmaals 10 min bakken voor een mooi kleurtje.
Ontvormen en laten afkoelen.
Smeer de banketbakkersroom op de afgekoelde taart. Doe er het verse fruit op.
Maak vervolgens de taartgelei volgens de aanwijzingen op het zakje. Giet deze over het fruit , of verwarm wat abrikozenjam en zeef dit en smeer dat op het fruit.Het fruit verkleurt nu niet en blijft mooi op zijn plaats liggen.
Bestrooi de randen met de poedersuiker.
In plaats van 2 grote fruit-vlaaien heb ik 1 grote en 6 kleine gemaakt.
Die horen hier inderdaad niet thuis, die horen hier bij mij thuis te staan!
![]()
Ziet er heeeeeeerlijk uit
hahahha hier heb ik zo om moeten lachen. Ik zal zeggen. Probeer ze uit! Ze zijn heerlijk.
ik heb geknipt,geplakt en gedaan want deze taart komt er bij mij ook een keer aan!
Glamour schreef:Die horen hier inderdaad niet thuis, die horen hier bij mij thuis te staan!
![]()
Ziet er heeeeeeerlijk uit
hahahha hier heb ik zo om moeten lachen. Ik zal zeggen. Probeer ze uit! Ze zijn heerlijk.
Ga ik zeker doen!
Oeffffffff, wat lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
super bedankt! binnenkort hier een jarige, deze ga ik zeker maken!!!
Die horen hier inderdaad niet thuis, die horen hier bij mij thuis te staan!
![]()
Ziet er heeeeeeerlijk uit
:lol:bij mij thuis mag het ook
Dit is al een oud topic maar ik zou deze vlaai graag eens maken en heb een vraagje over het recept van Yasmina.
Er staat recept voor 2 grote vlaaien, maar klopt dit wel?
En zoja, voor welke maat bakvorm dan?
Yasmina geeft op:
ca. 250 gram bloem
100 ml lauwwarme melk
1 zakje droge gist ( = 7 gram )
75 gram boter
25 gram suiker
1 ei
Ik vroeg me dat af want onderstaande hoeveelheden zouden zijn voor 1 vlaaivorm van 28 cm,
volgens de site volrecepten.nl/click/index/442416/?site=ah.nl
250 gram bloem
100 ml melk (=1 dl)
1 zakje gedroogde gist (7 g)
35 gram boter
250 g bloem
35 gram suiker
2 eieren
Snuf zout
Dus ik wil graag weten of het recept van Yasmina voor 1 of 2 grote vlaaien. En de maat van de grote bakvorm.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Ik denk niet dat ze hier thuis horen,
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.