Onderwerp: fondant word niet hard
Ik ben bezig met het boetseren van een formule-1 wagen, of nou ja bezig....zodra het fondant hard word dan.
Ik heb gisteravond de fondant gemengd met tylose (verhouding 2 theelepeltjes op 500 gram fondant), gisteravond leek het wel iets steviger te zijn, toen alvast een begin gemaakt met de wagen.
Vervolgens heb ik het in de koelkast gezet (in een afgesloten box), nu wil ik ermee verder gaan maar het lijkt wel weer zachter te zijn geworden.
Kan het door de warmte komen dat de fondant weer zachter wordt, het begon namelijk door de warmte ook gelijk te zweten (noem je dat zo...het klinkt zo onsmakelijk als je het over eten en zweten hebt
).
ik loop al een steeds te klieren met tylose, het wil maar niet lukken, eerst gebruikte ik het alleen met marsepein, maar na zoeken op dit forum kwam ik erachter dat marsepein ook niet helemaal hard word, daarom nu met fondant maar helaas het lukt nog steeds niet...ik hoop maar dat het door de warmte komt....