1

Onderwerp: roonhoorenvormpjes

Hallo allemaal,

Mijn man wil voor zijn verjaardag is geen verjaardagstaart.(HELAAS)
Maar hij wil roomhoorntjes. (die zijn van bladerdeeg met suiker en dan gevuld met slagroom en/of puding)
Maar daar heb ik natuurlijk wel vormpjes voor nodig.
Weer iemand waar ik die kan kopen?
Ze zijn denk ik 15 a 20 cm lang  en een doorsnede van 5cm.

Ook wilde ik voor de pasen zelf chocolade eieren maken.
Maar waar haal ik zulke vormpjes vandaan?!

Ik heb natuurlijk al op internet gekeken maar niets gevonden.
Hebben jullie tips??

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groetjes Jolanda

2

Re: roonhoorenvormpjes

Haha...mijn man geef ik geen keus. Hij krijgt gewoon wat ik wil maken/kopen. :D

Sorry kan je verder niet helpen.

Gr Nicole

3

Re: roonhoorenvormpjes

Hoi!

Ik heb ook roomhoornvormen en ik heb de mijne gewoon bij de kookwinkel hier in de stad (Assen) gekocht. Ik gebruik ze trouwens niet om roomhoorns mee te maken maar ijshoorntjes, maar dat is weer een ander verhaal! :)

Chocolade eieren maak ik ook zelf met de plastic vormen van de pipoos, maar een andere hobbywinkel zal ze ook wel hebben. Het zijn gewoon van die plastic in-elkaar-klik dingen die je in de vorm van eieren en ballen hebt. Wil heel goed voor chocolade eieren alleen moet je in de winkel al even kijken of ze niet te moeilijk in en uit elkaar klikken anders krijg je ze niet netjes van elkaar als je het chocolade-ei eruit wilt halen.

succes!

Pauline

Groetjes, Pauline

4

Re: roonhoorenvormpjes

Mijn roomhoornvormpjes zijn van Patisse, dus gewoon in huishoudzaken te krijgen.

Groetjes, Petra

5

Re: roonhoorenvormpjes

Doen jullie eerst de eier schalen in vetten, voordat de chocolade er in gaat?
En duurt het lang voordat het hart is.
Weet iemand hoe dit in zijn werk gaat?

Alvast bedankt weer voor jullie reacties!

Groetjes Jolanda

6 Laatst bewerkt door puterwt (30-03-2006 19:05)

Re: roonhoorenvormpjes

Invetten hoeft niet en chocolade die op de juiste manier is verwerkt wordt binnen een kwartier hard! Maar het is wel ingewikkeld om chocolade op precies de juiste temperatuur te krijgen (tempereren) zodat de chocolade goed, glanzend en zonder uitslaan hard wordt. Ik wil het je wel uitleggen maar dat is denk ik makkelijker per mail, het is waarschijnlijk een wel erg lang verhaal om hier op het forum te zetten.

groetjes,

Pauline

Groetjes, Pauline

7

Re: roonhoorenvormpjes

Hoi Paulien,
Als je dat wilt doen ...graag!
Wie weet heb ik er wat aan, want ik heb het nog nooit gedaan.

Groetjes Jolanda