1 Laatst bewerkt door Dot (28-06-2010 06:39)

Onderwerp: zwitserse room met BBR-mix?

Tot nu toe gebruikte ik voor BBR de mix van Dr. Oetker.
(Verhoudingen 400ml water en 1 zakje à 140gr mix)
Als je hierbij het water vervangt door 350ml water en 250ml slagroom wordt het dus zwitserse room...

Nu heb ik de Mix voor BBR van Funcakes, kan ik het daarbij ook doen? (500ml water en 200gr mix)
Wat is dan de verhouding?
Of is het dan beter apart BBR en apart slagroom te maken en dan bij elkaar te doen?

Ik hoor het graag!!

Groetjes, Dorothea.

2

Re: zwitserse room met BBR-mix?

Ik doe het ook met bbr mix van dr. oetker apart en daarna door elkaar mixen.

Denk dat het toch niet veel uitmaakt?

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: zwitserse room met BBR-mix?

Dat weet ik niet helemaal.
Zelf heb ik laatst de bbr gemaakt (de helft van het recept) en een deel (200 gram) opgeklopte slagroom (wel klopfix voor de zekerheid) erdoor gedaan. Was heerlijk en werkte goed.
Succes!

4

Re: zwitserse room met BBR-mix?

ik maak altijd de mix aan zoals het erop staat, alleen dan met 100 gram poeder en 250 water.
dan doe ik er een zakje vanillesuiker en 200 ml koude slagroom bij.
daarna ga ik pas alles door elkaar heen mixen. als het steviger is geworden, in de koelkast en daarna kan het zo tussen de taart.
heerlijk!