1

Onderwerp: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

Elke keer als ik mijn biscuit uit de vorm haal zien de randen er uit zoals op de foto..
De randen zijn "gekreukt" en dan moet er zo dik bc op om het weer strak te krijgen en dat vind ik eigenlijk niet zo lekker.

weet iemand wat ik fout doe of hoe ik dit anders moet doen zodat het er wel strak uit komt??

De foto:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-DVY7URBS.jpg

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

2

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

Het lijkt wel ofdat je hem te hard uit de vorm gehaald hebt. Ik heb dat ook wel eens als ik hem omdraai en de vorm glijdt uit mijn handen dan komt eerst 1 kant van het biscuit op het rooster en is tie gerimpeld.

3

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

Ik heb dat vaak met springvormen.

Jacqueline

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

vertel eens hoe je werkwijze is
van begin tot het einde

en  klop je je mix wel goed op (luchtig genoeg)
er zijn bakjes te koop om het soortelijk gewicht te wegen
vet je je pannen niet te dik in

5

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

bedankt voor jullie reacties!

Volgens mij ligt het niet aan de mix meestal gaat het namelijk wel goed maar toevallig deze week een paar keer niet  :s

misschien dat het inderdaad aan het invetten ligt... (had het probleem hier nooit gezocht maar ben inderdaad soms nogal gul met de bakspray  :o  ga het even met minder proberen!

bedankt!

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

6

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

net nog een poging gedaan maar met veel minder bakspray en heb wel het idee dat het iets minder is maar nog behoorlijk erg :s snap er niks van.. :think: 
kan het aan het bakblik liggen?
Ik heb meerdere blikken van het zelfde merk maar alleen deze heeft het en een keer met een blik hier uit de webshop..
heb net 3 kapsels gebakken waarvan alles uit het 20 cm blik gekreukd is maar die uit een ander blik niet  :s

nog iemand misschien tips??

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

7

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

Leg je er een plank oid op als-ie uit de oven komt?
Het lijkt alsof er teveel taart met geweld in de vorm is geduwd...

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

8

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

hey petra... doe er niks mee.
haal hem uit de oven laat het een paar min staan en haal dan de taart er uit.

het vreemde is dat het bij andere vormen wel goed gaat.

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

9

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

Is het een springvorm?

Jacqueline

10

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

nee, het is wel een losse buitenrand en bodem maar hier schuif je de bodem van boven af in de rand (dus zonder zo'n klikding).

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

11

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

misschien eens helemaal met bakpapier bekleden?

12

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

Heb je zo'n Patissevorm? Kan het zijn dat er van onderen af toch lucht in de vorm komt waardoor hij instort?

Groetjes Melanie

13

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

Hij is in het midden van de zijkanten gekrompen. Dat komt door iets te lang bakken. Probeer eens 2 min. korter. Er is laatst ook een topic geweest over krimpend biscuit, lees dat eens, misschien heb je er iets aan.
Na het bakken gelijk uit het blik halen, dan blijft de vorm het beste.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

14

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

Bedankt allemaal! ga even het andere toppic zoeken  :D

Doosch schreef:

Heb je zo'n Patissevorm? Kan het zijn dat er van onderen af toch lucht in de vorm komt waardoor hij instort?

is inderdaad een patissevorm... hoop niet dat het daar aan ligt want vind het een super fijn blik :/

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

15

Re: HELP "gekreukte" taart! iemand tips??

ik doe als ik een springvorm gebruik vet ik de randen in en doe er dan nog bakpapier in dan ziet hij er erg glad uit
dat werkt erg fijn