1

Onderwerp: Marsepein te zacht en blijft scheuren..

Ik denk dat er hier misschien al een berichtje over staat maar hier toch ook mijn vraag:

Ik wilde gisteren een 30 cm taart bekleden en heb wel 12 x mijn paarse marsepein uitgerold.Maar het werd steeds zachter en bleef scheuren.Kon er niks meer mee doen.ben uit kwaadheid maar gestopt.Kan dit komen doordat er teveel crisco op is gekomen of door mijn spotjes onder mijn keukenkastjes (dat de marsepein hierdoor te warm is geworden)?Ik kon echt blijven kneden en rollen maar het werd steeds erger. Ook wil ik weten of je je net gemaakte botercreme buiten de koelkast kan bewaren....geen dagen maar tot de volgende dag?

Groetjes Esther.

2

Re: Marsepein te zacht en blijft scheuren..

Hoe meer je kneed hoe erger het word ja, als dat gebeurt moet je juist je marsepein laten rusten en niet doorgaan.
Heb je ook vlak daarvoor je marsepein gekleurd? na het kleuren moet je namelijk ook je marsepein wat laten rusten, het word al zachter door de kleurstof (zeker als je hem mooi paars gekleurd hebt) én hij word warm en zacht van het kneden :)

Groetjes Melanie