1

Onderwerp: hoe kan ik het beste stapelen???

ik ga voor et eerst een 4 hoog maken en vind dat best spannend ik heb nu 3x een 3 hoog gemaakt en dat vond ik al best wat 2 hoog heb ik al vaak gemaakt en dat ging goed met een aantal dikke rietjes erin 3 hoog deed ik met pvc pijp op maat en dan in de folie wikkelen en dan hier en daar nog vwat rietjes kartonnetje ertussen maar op een of andere manier gaat dat een beetje schuiven en laat het daarom meestal ook weg maar bij een 4 hoog vind ik dat wat eng er kom natuurlijk heel wat  gewicht op de onderste taart te staan dus wat kan ik niu het beste doen??

het gaat om de maten 15-20-25-30


thanks

Re: hoe kan ik het beste stapelen???

Ik stapel altijd met cakeboards en dowels of pvc-pijp. De taarten plak ik aan de andere taarten vast met ri.
Nadeel is dan wel dat de laag fondant wat meekomt als je hem er weer afhaalt, maar vaak zijn een paar dotjes ri al genoeg. Die dotjes spuit ik dan op en rond de dowels of pvc pijp, zodat de schade beperkt blijft.

Je kunt er ook voor kiezen de taart pas op locatie te stapelen en af te werken.
Ook dan zou ik (altijd trouwens) cakeboards gebruiken, en waarschijnlijk ook een beetje ri, zodat de taart tijdens het snijden ook geen risico loopt om te gaan glijden en schuiven....

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: hoe kan ik het beste stapelen???

Bij stapelen gebruik ik ook altijd dowels,liever een paar meer erin als je twijfelt,en taartkartons ertussen doen.

groetjes,Natasja.
Mijn taarten op www.pvyc8jcd.mijnalbum.nl

4

Re: hoe kan ik het beste stapelen???

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik stapel altijd met cakeboards en dowels of pvc-pijp. De taarten plak ik aan de andere taarten vast met ri.
Nadeel is dan wel dat de laag fondant wat meekomt als je hem er weer afhaalt, maar vaak zijn een paar dotjes ri al genoeg. Die dotjes spuit ik dan op en rond de dowels of pvc pijp, zodat de schade beperkt blijft.

Je kunt er ook voor kiezen de taart pas op locatie te stapelen en af te werken.
Ook dan zou ik (altijd trouwens) cakeboards gebruiken, en waarschijnlijk ook een beetje ri, zodat de taart tijdens het snijden ook geen risico loopt om te gaan glijden en schuiven....

Succes!

dus wel kartonnentje er tussen en die plak je dan met ri?? (wat is dat :o )

en dus gewoon pvc pijp dat is goed.. nou bedankt!!

Re: hoe kan ik het beste stapelen???

RI is royal icing, plakt fantastisch!
De pvc pijp moet je wel even schuren bij de snijrand en goed afwassen hoor!

Cakeboards doe ik er altijd tussen. Sowieso vanwege de stabiliteit, maar het snijdt ook een stuk makkelijker :)

Maar een stapel van 4 hoog moet je echt helemaaaaaal goed stabiel bouwen!

Succes ermee, en het resultaat willen we graag zien :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: hoe kan ik het beste stapelen???

Suikertaartjes-Suuz schreef:

RI is royal icing, plakt fantastisch!
De pvc pijp moet je wel even schuren bij de snijrand en goed afwassen hoor!

Cakeboards doe ik er altijd tussen. Sowieso vanwege de stabiliteit, maar het snijdt ook een stuk makkelijker :)

Maar een stapel van 4 hoog moet je echt helemaaaaaal goed stabiel bouwen!

Succes ermee, en het resultaat willen we graag zien :)

oke dus dan ga ik die cakebords even bestellen.. ik heb zon pvcbuis knipper dus dat gaat goed en was het idd altijd goed af en wikkel het in zilerfolie dan weet ik zeker dat er geen rafeltjes in de taart komen ;) . nou op goed geluk dan maar het is voor 3 juli dus dan post ik hem zeker er horen ook nog 2 losse taarten bijen 25 cctjes :x  :x

thanks