1

Onderwerp: Bloemen van marsepein met tylose ingezakt in de koelkast.

Hoi hoi,

ik heb van de week een taartje gemaakt.
Met eindelijk :lol:  mijn eerste uitgeharde bloemen.
Had ik hem in de koelkast gezet met huishoudfolie erover, ivm het warme weer. Pak ik hem na een tijd uit de koelkast zijn mijn bloemen ingezakt  :s .

Kan dit niet in de koelkast, of doe ik iets verkeerd (beginner  :lol:)

Bedankt groetjes Mandy

Re: Bloemen van marsepein met tylose ingezakt in de koelkast.

marsepein wordt (vind ik) niet echt keihard met tylose, je kunt beter fondant gebruiken.

Verder kan de condens in de koelkast in je decoratie trekken, waardoor het in kan zakken, dus beter niet in de koelkast. En trouwens ook geen folie oid erover heen, dat zorgt voor nog meer condens in de taart  :/  ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Bloemen van marsepein met tylose ingezakt in de koelkast.

Ik werk altijd met marsepein, maar decoraties maak ik van fondant met tylose. En de decoraties plak ik er meestal op het laatst op, voordat de taart gehaald/gebracht wordt.

4

Re: Bloemen van marsepein met tylose ingezakt in de koelkast.

Ik decoreer ook met fondant en bekleed met marsefond.
Gaan wel in de koelkast maar dan op stand 2
Als het even kan doe ik alles op de dag van afhalen anders alleen het bekleden. Maar op een lage stand in de koelkast gaat hier zelfs gedecoreerd ook goed.

Lekker doorbakken dan word ik steeds beter!