1

Onderwerp: Slagroom stijf maken en invriezen

Hallo !

Ik stel een vraag die al honderden keren voorbij is gekomen, maar toch stel ik hem nog eventjes.

Ik wil een taart vullen met een laag slagroom. Maar hoe kan ik het beste de slagroom verstevigen zodat de taart niet inzakt ?
Ik lees dat er mensen zijn die er klopfix in doen en mensen die er gelatine doorheen roeren...
Wat is nou de beste manier om slagroom goed stijf te maken, maar ook weer niet té ( je moet het nog wel kunnen eten natuurlijk :) ) en kan je dit ook zonder problemen invriezen en dus ook weer uitvriezen ? Ik zie jullie reacties graag tegemoet.

Nog even ter aanvulling: de tweede laag van de taart wordt een advocaatmousse...

Je eigen taart is goud waard :-)

Re: Slagroom stijf maken en invriezen

Ik gebruik klopfix, met invriezen ging dat elke keer prima, het was nog heerlijk daarna!

Groetjes Karine

3

Re: Slagroom stijf maken en invriezen

En hoeveel Klopfix gebruik je dan ? I zakje, 2, 3, 10 ? ;)

Je eigen taart is goud waard :-)

4

Re: Slagroom stijf maken en invriezen

dalton1 schreef:

En hoeveel Klopfix gebruik je dan ? I zakje, 2, 3, 10 ? ;)

Even op de verpakking kijken.............1 zakje op 200 à 250 ml slagroom.....

5

Re: Slagroom stijf maken en invriezen

Aangevette slagroom gebruiken..
recept staat bij de recepten..
Hier gebruik je nog wat mascarpone erdoor heen... heel lekker en ook heel stevig!

6

Re: Slagroom stijf maken en invriezen

Ik krijg spontaan trek in slagroom  :9
Maar dan zal ik eens even gaan uitproberen wat werkt.
Dat met die mascarpone klinkt ook niet gek !

Je eigen taart is goud waard :-)

7

Re: Slagroom stijf maken en invriezen

Als je toefjes maakt op een met bakpapier bekleed bakblik dan vries je ze zo in en als ze goed bevroren zijn kun je ze in een zakje of doos doen en later bevroren op je taart doen.

Christine.