1

Onderwerp: hoe kan dit nou???

Ik wilde dus glucosestroop maken. Druivensuiker gekocht en het recept gevolgd. Het duurde lang voor het stroperig werd, en ineens werd het bruin.
http://i444.photobucket.com/albums/qq166/eucalypta34/taart/glucosestroop004.jpg
Ik dacht, dit is vast niet goed zo bruin. Ik maak nieuwe.
Dus opnieuw het recept gevolgd en die keer niet gewacht tot het bruin was, maar iets eerder van het vuur gehaald (was al wel stroperig) en in een potje gegoten. Nu, 2 dagen later, is alles in dat potje wit en hard. Ziet eruit als dat ouderwetse snoepgoed.
http://i444.photobucket.com/albums/qq166/eucalypta34/taart/glucosestroop006.jpg
Hoe kan dit nou? Kan ik dit nou wel gebruiken als glucosestroop wat ik nodig heb om choc. leather te maken?
En waarom is dit hard en de eerste lading glucosestroop niet?

Als je het niet zeggen kan, bak het dan!

Re: hoe kan dit nou???

Waarschijnlijk is de laatste variant dan toch net niet heet genoeg geworden. Er is een bepaalde temperatuur voor nodig om de moleculen definitief te laten veranderen, anders verandert het weer terug.

Het is net als met suiker smelten, als je het niet lang genoeg doet kristalliseert de hele handel weer....

Het kan ook zijn dat er nog wat veel zuur in de glucose zit (glucose wordt verkregen uit bijvoorbeeld zetmeel dat gemengd wordt met een zuur). Je kunt eventueel een beetje zout als base toevoegen zodat het zuur geneutraliseerd wordt.
Als je het dan laat indampen ontstaat er als het goed is glucosestroop.
Maar als het goed is, is jouw glucose al geneutraliseerd, dus ik zou pas als laatste optie proberen eens wat zout toe te voegen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/