1 Laatst bewerkt door coucoubananas (09-06-2010 16:47)

Onderwerp: bladerdeeg

hoi,

Zojuist heb ik appelkoekjes gemaakt met bladerdeeg als bodem. Alleen ik heb nog wat bladerdeeg over, kan ik deze bij elkaar doen, opnieuw kneden en vervolgens uitrollen om weer nieuwe te maken?

alvast bedankt!

edit: heb een typfoutje gemaakt in de titel, het moet natuurlijk bladerdeeg zijn

2

Re: bladerdeeg

misschien een beetje laat  :s , maar ja dat kan gewoon.
alleen mmoet je je bladerdeeg rollen, dubbelvouwen, weer rollen, dubbelvouwen, weer rollen. dit om het luchtige laagjes effect te behouden.

groetjes Monique.

mama-tijd = tijd voor taart!!

3

Re: bladerdeeg

nooit kneden !!!!! gewoon alles bij elkaar/bovenop elkaar duwen en terug uitrollen. Je krijgt nooit meer hetzelfde effect als vers bladerdeeg. In de bakkerij wordt van de restjes o.a. appelstrudel gemaakt.