Onderwerp: Lemonbars
Ingredienten
Voor de vulling:
200 - 230 gr kristalsuiker
3 theelepels geraspte citroenschil
100 ml citroensap
3 eieren
Voor de bodem:
290 gr bloem
230 gr zachte roomboter
Een snufje zout
70 gr poedersuiker
2 Theelepels geraspte citroenschil
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingredienten voor de bodem in een mixer, en mix alles door elkaar tot het allemaal kruimels zijn geworden. Druk de kruimels een samen tot een bal en duw de bal in je bakvorm om deze te bedekken. Bak de bodem goudbruin in 20 min.
Laat de oven aan. Klop de overige ingredienten goed door, en giet dit voorzichtig op de bodem. Bak dan de lemonbar af in ongeveer 20 a 30 min tot de randjes bruin zijn en de vulling gestold is. Laat de lemonbar helemaal afkoelen, dek ze af en zet ze een nachtje weg in de koelkast. Snij ze ook pas als ze de koelkast uitkomen en heel koud zijn, anders gaat het bijna niet.
Dit recept is voor een 33 x 23 bakblik en je haalt er ongeveer 12 a 14 stukjes uit.