1

Onderwerp: Marsepein met tylose keihard?

Afgelopen weekend had ik goed op tijd de juiste dosis tylose door marsepein heen gemengd wat ik wilde gebruiken om twee strikken mee te maken.

Toen ik het wilde gaan gebruiken was de marsepein zo hard als baksteen.... :(

Heb het in de magnetron geprobeerd te verzachten maar dan werd het droog...

Het was een mislukte missie: wát ik ook probeerde, niks hielp......

Wie weet dé oplossing hiervoor? Ik wil graag een strik maken maar als dat zo moet, mislukt het elke keer....

Re: Marsepein met tylose keihard?

Had je het wel ingepakt in plastic?
Misschien toch tevel tylose, of niet goed ingepakt...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Marsepein met tylose keihard?

Ik vind het knap dat je marsepein keihard krijgt, dat is mij nog nooit gelukt al zou ik willen :lol:

sowieso met fondant doen en gewoon tylose mengen met fondant en gelijk beginnen, ik laat het nooit liggen want ik begin altijd te laat :lol:
lussen uitsteken, ze mooi rond maken en het dan pas laten drogen/rusten

Alles goed???? nee 3 fout

4

Re: Marsepein met tylose keihard?

Yep, had het keurig in plastic ingepakt..... precies alles volgens de instructies gedaan......

Het was niet moeilijk in marsepein te krijgen....... maar uiteindelijk dus niet te gebruiken.

Ik zal volgende keer eens met fondant proberen, of zijn er anderen die het ook/wél met succes met marsepein gebruiken?

Re: Marsepein met tylose keihard?

Ik meng vaker tylose door de marsepein. Alleen meng ik het er door en laat het dan max. een uurtje rusten niet langer. Dan maak voor een strik de lussen. Laat deze wel op zijn kant drogen.
En de marsepein die ik dan over houd gaat hier weg want wordt inderdaad kei hard en is dan niet meer mee te werken.

6

Re: Marsepein met tylose keihard?

Hmmmm ok, ga ik dat de volgende keer proberen. Ik had juist gelezen 24uur laten intrekken.... maar dan kan je er niet meer mee werken.  :/

Dank je wel!

7

Re: Marsepein met tylose keihard?

De 24 uur geldt voor tragantgom, marsepein en fondant met tylose hoef je maar 2 uur te laten rusten volgens de instructies. Ervaring leert dat je er direct al mee kan werken. Fondant werkt nog beter, dan heb je maar heel weinig tot geen tylose nodig als je strikken maakt.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com