1

Onderwerp: Tompouce snijden

Hoe snijden jullie een tompouce als je hem bereid hebt?

Voor mijn verjaardag wil ik graag tompouce maken en nu zit ik dus even met het probleem hoe snijd ik hem zonder de vulling ertussen uit te drukken?

Zou het wellicht makkelijker gaan als ik hem even in de vriezer zet?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

Re: Tompouce snijden

Hoi,

Met een heel scherp mes voorzichtig snijden. Eventueel een keukenpapiertje erbij houden zodat je de vulling die je wel wat knoeit, weg kan vegen voordat je verder gaat met snijden.

3

Re: Tompouce snijden

Volgens de etiquette 'moet'  ( ;) ) je een tompouce vertikaal doorsnijden, zodat je dus twee harde onderkanten + vulling hebt. Dan met mes en vork en vork eten. Al eet ik de helften met de hand op  ;-)  :shh:

4 Laatst bewerkt door missperfect2001 (31-07-2014 12:57)

Re: Tompouce snijden

Esther68 schreef:

Volgens de etiquette 'moet'  ( ;) ) je een tompouce vertikaal doorsnijden, zodat je dus twee harde onderkanten + vulling hebt. Dan met mes en vork eten.

Re: Tompouce snijden

xNariimanee schreef:
Esther68 schreef:

Volgens de etiquette 'moet'  ( ;) ) je een tompouce vertikaal doorsnijden, zodat je dus twee harde onderkanten + vulling hebt. Dan met mes en vork eten.

+ voorzichtig snijden, afvegen wanneer je toch knoeit.

6

Re: Tompouce snijden

Ik bedoel niet om het op te eten, maar ik ga een grote tompouce maken en dan dien ik deze in normaal formaat tompouce te snijden..

Net zo als je eerst een hele taart maakt en dan punten snijdt.

Dat met het scherp mes snijden zie ik niet zitten.


Waarschijnlijk ga ik 2 grote bladerdeeg plakken bakken en die dan alvast op maat snijden en daarna vullen en goed laten opstijven waarna ik alleen de vulling nog hoef te snijden.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

Re: Tompouce snijden

Voor thuis werkt het idd het beste om de plakken te bakken, dan te snijden en vervolgens te vullen. Er zijn ook mensen die eerst snijden, dan bakken en dan vullen, gaat ook prima. Industrieel doen ze het met een watersnijder omdat het bijna niet te doen is zonder er een zootje van te maken  ;)

Helemaal ingevroren en dan met een diepvriesmes zou ook wel moeten kunnen, maar dan ben je wel het lekker knapperige van het bladerdeeg kwijt. Persoonlijk vind ik ingevroren en ontdooide bladerdaag ook niet zo lekker.....

Groetjes Petra

8

Re: Tompouce snijden

http://www.youtube.com/watch?v=4lk9EVEsWvc

misschien heb je hier iets aan (als die grote tompouce is wat ik denk dat je bedoelt)
als je niet het hele recept wil zien, dus alleen het stuk waarin die gesneden word moet je naar 6:20 gaan.

9

Re: Tompouce snijden

taartjejansen schreef:

Industrieel doen ze het met een watersnijder omdat het bijna niet te doen is zonder er een zootje van te maken

Watersnijder? Nooit van gehoord. Hm, weer wat geleerd. :)

10

Re: Tompouce snijden

de bladerdeeg in banen bakken, doe op de onderste gele room
die baan voor de bovenkant draai je om dus met de gladde kant naar boven , daar doe je het glazuur op. Nu snijd je eerst de glazuurreep in stukken , leg ieder stuk op de gele room en snijd nu door de gele room en de onderkant.
Neem hier een scherp schilmesje voor dit is het handigste en dan met de punt snijden.
Succes

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

11

Re: Tompouce snijden

Ah daar was dat filmpje weer van de banketbakker, die had ik nog niet weer gevonden.

Ik ben inmiddels jarig geweest en had tompoucen gekocht, ivm mijn zwangerschap trok ik het niet om zelf te bakken.

Maar ik ga in de toekomst het zelf wel eens proberen.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/