1

Onderwerp: Zo maak ik wit nog witter

Om je witte icing nog witter te krijgen en de licht gele kleur van de boter weg te krijgen moet je gek genoeg een andere kleurstof dan een witte aan je icing toevoegen.  :rolleyes:
Ik wilde het eerst ook niet geloven maar door een minuscuul kleine hoeveelheid blauwe kleurstof toe te voegen tijdens het mixen zal de gele kleur van de boter verdwijnen en zal je icing witter worden.  :Y
Let op dat je niet te veel kleurstof gebruikt want anders eindigt je icing in een pastel blauwe in plaats van mooi witte...  :9
Doe voordat je teveel kleurstof gebruikt voor de zekerheid een enkel druppeltje op een lepel, je zult zien dat dat ene druppeltje vaak nog te veel is.

Succes allemaal!

2

Re: Zo maak ik wit nog witter

Goede tip bedankt!

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

3

Re: Zo maak ik wit nog witter

Klinkt logisch! In wasmiddelen zit immers ook blauwsel...
Ga het eens proberen! Ziet er toch wel mooier uit denk ik.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

4

Re: Zo maak ik wit nog witter

dank je voor de tip. Ik ga zeker proberen.

5

Re: Zo maak ik wit nog witter

Bedankt voor de tip!

6

Re: Zo maak ik wit nog witter

Het moet inderdaad een minuscule hoeveelheid zijn! Ik heb aan 500 gram boter een in de kleurstof gedipt prikkertje (het puntje), maar ik eindigde met een blauw/groenige botercreme  :s

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym