1

Onderwerp: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

Ik ga een taartje voor onze nieuwe buren maken als 'Welkom'

Nu wil ik de taart zaterdag geven,

maar dan ben ik pas laat in de middag weer thuis.



- Zal ik de taart morgen (donderdag) helemaal maken,
en dan zaterdag gewoon geven?

of

- Morgen (donderdag) helemaal maken, dan ik de vriezer,
vrijdag avond laat de taart laten ontdooien in de koeling,
en dan zaterdag geven?



Ik wil de taart vullen met tropische vlaai vulling van hak,
en malibu creme (gemaakt met oa slagroom en gelatine)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2

Re: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

niemand een suggestie wat gunstiger is voor smaak en versheid???

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

3

Re: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

Hmmm..invriezen kan natuurlijk. Ikzelf vind het fijner om gewoon vers te geven...en zou in jouw geval kiezen om dan zaterdag te maken en zondag te geven....die ene dag maakt dan toch niet uit als welkom? Of moet het écht op zaterdag?

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

4

Re: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

Vulling op basis van slagroom donderdag maken voor zaterdag........waarvan waarschijnlijk zondag ook nog wel een stukje wordt gegeten, zonder in te vriezen tussendoor zou ik niet doen...........

5

Re: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

Hm ik vind de tijd tussen het maken en geven ook te lang.
Dat komt de taart niet echt ten goede.

6 Laatst bewerkt door Siena (21-08-2013 22:42)

Re: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

wat het is, is dat ik niet precies weet hoe laat ik zaterdag weer thuis ben,
en dus ook niet of ik genoeg tijd heb om een taartje te maken...

(ik ga vrijdag naar mijn zus voor haar en haar man hun verjaardag,
en omdat het 2 en half uur rijden is blijven we daar slapen.
Uit ervaring weet ik dat we nooit voor de middag weer weg gaan,
gezien we elkaar erg weinig zien)

Het taartje na bv  18.00 geven is geen probleem,
maar als ik er dan nog aan moet beginnen, dan gaat het nachtwerk worden ben ik bang.

hmmmm  :think: ...


Denk dat ik toch maar zaterdag avond ga beginnen met maken,
en het zondag dan afmaken, en zondag geven,

dan is het iig vers!


(daar zat ik nl ook mee, geef nooit een taart die ingevroren is geweest,
maak altijd alles vers, maar kwam er nu even niet uit qua planning)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

7

Re: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

Ik zou het ook zo doen, zoals je nu beschrijft. lekker op je gemak, geen gestress...en lekker vers afgeven.

Veel plezier bij je zus...en zaterdag veel bakplezier.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

8

Re: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

Je zou je biscuit/kapsel al kunnen bakken en dat invriezen.
Wil je het snel ontdooit hebben, kun je de taart al in lagen snijden, velletjes ertussen en dan invriezen.

Terwijl dat ontdooit kun je alles al klaarzetten en de vulling al voorbereiden.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

9

Re: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

Misschien en stomme vraag/opmerking, maar moet het taartje per se die dag gegeven worden? Ik bedoel...ik heb ook een keer of 2-3 een taartje voor de nieuwe buren gemaakt als welkom en regelmatig cc's in de buurt wanneer er weer een baby geboren is, maar dat gaf ik dan wanneer ik er tijd voor had. Gewoon, na een paar dagen/weken wanneer het weer wat rustiger was bij die mensen.
Slagroom doe ik ook max een dag van tevoren en invriezen doe ik alleen (in overleg) wanneer de mensen per se een taarten willen en ik er geen tijd voor heb

10

Re: Hmmm, wat zal ik nou doen?...

Nee, hoeft niet perse die dag, daarom doe ik het nu ook zondag ipv zaterdag.

Zou ik langer wachten, dan word het pas volgend weekeind ivm erg drukke werkweek en afspraken.
Daarom dus wel liever dit weekeind.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!