1

Onderwerp: kokosvulling

Ik heb dit recept eens gevonden op internet. Maar nadat ik het gemaakt had heb ik het recept nooit meer terug kunnen vinden (en ook niet opgeslagen of opgeschreven)
Dus heb ik het uit mijn hoofd moeten doen. Hopelijk vinden jullie het lekker!

blikje kokosmelk (400 ml)
suiker (125 gr)
1/4 thl. zout
3 eetl. maizena
125 ml water
1 thl. vanille essence
bakje geraspte kokos (AH)

Verwarm de kokosmelk op laag vuur. Los de maizena op in het water en voeg dit bij de warme kokosmelk. Voeg suiker en zout toe.
Laat op laag vuur pruttelen totdat het de dikte krijgt van yoghurt. Voeg nu de geraspte kokos toe en roer weer totdat het nog iets dikker wordt. Als laatste pas de vanille essence toevoegen.
Laat de vulling nu helemaal afkoelen in de koelkast. Dan is het pas de juiste dikte voor een taartvulling. (Geen zorgen, het duurt een tijd)
Het heeft ook wel een dijkje van botercr

2

Re: kokosvulling

klinkt lekker!

3

Re: kokosvulling

ooh lijkt me heerlijk, ga het binnekort proberen

4

Re: kokosvulling

Ik heb hem nu in de koelkast staan... ben erg benieuwd.

5

Re: kokosvulling

lekker..., maar vulling, is voor mij nog te moeilijk :,( .

INACTIEF

6

Re: kokosvulling

JMBQ schreef:

Ik heb hem nu in de koelkast staan... ben erg benieuwd.

en hoe is ie geworden? ik wil 'm volgende week ook proberen, lijkt me erg lekker

7

Re: kokosvulling

Hij is erg lekker! Ik heb er later, toen hij was afgekoeld, nog wat stukjes chocola (even een reep pure chocola door de keukenmachine) doorheen gedaan en kreeg echt alle lof. Hij is super, een tropische genot:D

8

Re: kokosvulling

oke ga het zeker maken, maar welke combinatie heb jij gebruikt.ik wil er een choco vulling bij doen(andere laag) is dat wat?

9

Re: kokosvulling

O, ben dol op cocos! Ga deze binnenkort zeker maken. :Y

Tegenwoordig kun je vanalles worden,ik heb besloten om gewoon mezelf te blijven!

10

Re: kokosvulling

Zou je dit, na het opstijven, ook buiten de koelkast kunnen bewaren???
Of bederft de kokosmelk snel buiten het blik?

Groeten Dorien.

11

Re: kokosvulling

Dorien schreef:

Zou je dit, na het opstijven, ook buiten de koelkast kunnen bewaren???
Of bederft de kokosmelk snel buiten het blik?

Volgens mij koop je de cocosmelk ook gewoon uit de schappen en niet uit de koeling dus moet kunnen lijkt me

12

Re: kokosvulling

Geweldig recept!!! melk en glutenvrij!! ga ik zeker proberen!

13

Re: kokosvulling

Heb de vulling afgelopen week gemaakt en op chocolade cupcakes gedaan.Het was heerlijk!!! :P Had ze meegenomen naar een cursus en iedereeen vond ze lekker en wilden het recept hebben.
Alleen was m'n vulling door de stukjes chocolade bruin geworden,maar de smaak was er niet minder om. ;) (het was lauw toen ik 't er door heen roerde,volgende keer nog langer wachten)

Tegenwoordig kun je vanalles worden,ik heb besloten om gewoon mezelf te blijven!

14

Re: kokosvulling

Oh yammiej! Ik ben gek op cocos. Deze ga ik absoluut een keer proberen hoor!

Eigen taart is goud waard!

15

Re: kokosvulling

Ik heb 'm net gemaakt en hij staat af te koelen, maar smaakt zo warm ook al echt h

Creatieve groetjes!
Mijn taartjes kan je bekijken op mijnalbum.nl of via mijn website

16

Re: kokosvulling

Deze moet ik onthouden! Zeker gezien de enthousiaste reacties erop.

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

17

Re: kokosvulling

Ik zal alleen een volgende keer iets minder suiker erin doen.
Hij is nu wel errug zoet. (iets te voor mijn smaak)

Creatieve groetjes!
Mijn taartjes kan je bekijken op mijnalbum.nl of via mijn website

18

Re: kokosvulling

Lijkt me heerlijk!
En niet te moeilijk om te maken...

En dan met een tweede laag ananasbavaroise, tremperen met rum
heb je een pina colada taart!

Hmmm, bleekselderij...
www.taartvancorinne.nl

19

Re: kokosvulling

Ik heb 'm gecombineerd met frambozenjam in een chocoladekapsel.
Lekker fris en niet te zoet :)

Creatieve groetjes!
Mijn taartjes kan je bekijken op mijnalbum.nl of via mijn website

20

Re: kokosvulling

Lijkt me heerlijk. Dank je wel voor dit recept! :thumb:

21 Laatst bewerkt door nnicole1234 (13-10-2009 17:30)

Re: kokosvulling

Ik heb de vulling gemaakt !
Het lijkt op hele dikke rijstepap :)

Heb het is een chocoladebiscuit gedaan gecombineerd met een laagje snelle chocomousse en een laagje ananas jam.

De ananas jam was beetje te zoet...het had bij deze combi wat zuurder gekunnen maar wat denk ik in dit geval nog beter was geweest is een besprenkeling met een of andere likeur/drank.
En dan die belgische chocolade fondant eromheen...hmmmm...was echt heerlijk !!!!!

Voor de cocos heb ik een zakje gebruikt van conimex, overal wel te koop denk ik (helemaal er in gedaan)

22

Re: kokosvulling

Heb m nu (eindelijk) in de koelkast staan, en warm is het al heerlijk!
Ga t in combinatie doen met een laag aardbeisaromabotercreme (woord voor galgje?) en vlaaivulling.

Hmmm, bleekselderij...
www.taartvancorinne.nl

23

Re: kokosvulling

Ik ben een echte kokosfreak en ga hem zeker proberen!  :9

Zoonlief had de kokosmouse uitgekozen voor zijn verjaardagstaart, (hij is pas in juli jarig maar ok). Ik had het recept van de site gehaald, maar deze lijkt me net even lekkerder

Groetjes Natasja,

24

Re: kokosvulling

Hij was echt heerlijk, maar iets te waterig waardoor het kapsel eronder lekker smotsig werd... maar was wel errug lekker!

Hmmm, bleekselderij...
www.taartvancorinne.nl

25

Re: kokosvulling

Jammie, kokosvulling! =) Ben deze nu aan het maken, hopen dat het lukt!