1

Onderwerp: Help

Hoi allemaal,

Ik zag dat ik mijn vraag verkeerd had geplaatst
Ik ben er al een tijdje uit (taarten bakken) dus ik had een vraag
Hoe zijn deze strepen gemaakt? En kan het ook op fondant?
Graag jullie hulp
Alvast bedankt
https://i.postimg.cc/TLz1tBW9/IMG-20200529-WA0017.jpg

2

Re: Help

Deze taart is afgesmeerd met een creme. Goede laag opzetten en dan je paletmes er tegen zetten en draaien, dan trek je de strepen er in.

3

Re: Help

Ik dacht het al dus dit kan niet met fondant of marsepein
Hartelijk dank voor uw snelle reactie.

4

Re: Help

Wat je wel zou kunnen doen is stroken rondom de afgesmeerde taart plakken. Dan boven beginnen.  Ik zal proberen een foto te vinden van wat ik bedoel.

5

Re: Help

https://images.app.goo.gl/Nm8D9rPCKzor5znF7
https://i.postimg.cc/RWfDj4tQ/Suikerbloemen-op-een-bruidstaart.jpg

6

Re: Help

Ja graag als je een foto kan vinden  want ze wil een witte taart zoals hier maar  zonder die  strepen wordt die saai natuurlijk

7

Re: Help

Foto kwam bij mij iets later binnen hihi
Maar deze lijkt mij nog moeilijker deze is ook Icing of niet ?

8

Re: Help

Op de taart van Esther zijn ruffles van fondant, dat is wel een meer tijdrovend werkje, die maak je van smalle stroken fondant. Niet heel moeilijk, maar moet wel in je planning passen.

9

Re: Help

Om dit mooi wit te krijgen gebruik ik hier enchanted cream voorhttps://myalbum.com/photo/lWWmOEFsXu9k/360.jpg
https://myalbum.com/photo/y6aiUm72shHu/360.jpg

10

Re: Help

Oh ja, Bakkerie, die heten ruffles  ;) . Kon zo snel niet op de naam komen waardoor het zoeken (is nl niet een taart van mij  ;-) ) lastig was.
Enchanted Cream kan ook. Deze is mooi wit en luchtiger dan botercrème. Het zijn alleen wel twee totaal verschillende smaken, vind ik.

11

Re: Help

Hartelijk dank dames ik ben blij met jullie reacties
Mevrouw gaat toch voor een andere soort taart die ik eerder heb gemaakt
Deze zal ik ik zeker een keer proberen
Nogmaals bedankt lieve dames