1

Onderwerp: Aardbeien-Limoen Bavarois op cake.

Ik had hem laatst ook al gemaakt maar hij is zo ontzettend lekker dat ik hem ook heb gemaakt voor mijn bakvriendinnen :)

https://myalbum.com/photo/i1bKZsqCxZQA/360.jpg

https://myalbum.com/photo/6WVUA0GrbchJ/360.jpg

https://myalbum.com/photo/CH3jQQJ605Hw/360.jpg

https://myalbum.com/photo/iCNmerGYwtEb/360.jpg

2

Re: Aardbeien-Limoen Bavarois op cake.

Wauw, wat ontzettend mooi!!!!

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

3

Re: Aardbeien-Limoen Bavarois op cake.

Ja, hij ziet er ook echt zó heerlijk uit!! En mooi :thumb:

Re: Aardbeien-Limoen Bavarois op cake.

Dankjewel, weer erg lief van jullie :)

5

Re: Aardbeien-Limoen Bavarois op cake.

Wauw! Als je hier geen honger van krijgt! Wat ziet dit er weer ongelooflijk lekker uit! Love it!  :thumb:  :thumb:

Re: Aardbeien-Limoen Bavarois op cake.

LaLuub schreef:

Wauw! Als je hier geen honger van krijgt! Wat ziet dit er weer ongelooflijk lekker uit! Love it!  :thumb:  :thumb:


Dankjewel en ja deze was ook erg lekker en fris :)

7

Re: Aardbeien-Limoen Bavarois op cake.

Oh dat lijkt me zooo onwijs lekker!!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Aardbeien-Limoen Bavarois op cake.

Dankjewel allemaal en hier weer even het recept :)

Bavarois met Limoen en Aardbei

Voor de bodem bak ik een cake.

Voor de vulling:
250 gram kwark
250 gram slagroom
8 blaadjes gelatine
120 gram suiker
250 gram aardbeien
3 limoenen

Klop de slagroom lobbig en zet koel weg.
Pers de limoenen uiten doe het sap  houd twee eetlepels achter samen met de 60 gram suiker in een pannetje.
Maak ook 200 gram aardbeien schoon en purrer deze met een staafmixer en ook dit met 60 gram suiker in een pannetje doen.
Week 5 blaadjes gelaine in koud water, verwarm de aardbeienpuree tot deze goed warm is maar het hoeft niet te koken.
Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en doe het bij de warme aardbeienpuree tot deze is opgelost en doe 2 eetlepels limoensap bij de àardbeienpuree.
Roer de 125 gram kwark los en doe dat bij de aardbeienpuree, spatel daarna 125 gram van de lobbige slagroom toe en spatel ook deze erdoor.
Doe dit in de vorm en als je de witte eerst wil dan draai je het om.

wanneer de aardbeienkwark stevig is kan je het limmoenmengsel erbij doen.
week 3 blaadjes gelatine in koud water en verwarm de limoen met de suiker.
Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine erbij tot deze is opgelost.
Spatel de kwark er doorheen en daarna de slagroom en verdeel het over de aardbeienlaag.
Zet in de koeling voor 4 uur maar liever een hele nacht en decoreer met aardbei.