1

Onderwerp: Bakken van een bruidstaart.

Ik moet dinsdag een bruidstaart hebben van 4 lagen.
Een 30,25,20 en 15.
Daar is niks mis mee, maar ik vraag mij af wanneer ik moet beginnen.
Plan is om morgen te beginnen met het bakken,alleen ben ik dan misschien iets te vroeg er mee of kan dat wel?
Er is veel werk aan met decorerenwie kan me een goe antwoord geven?

2

Re: Bakken van een bruidstaart.

Decoraties zou ik sowieso vooraf maken, als je ze luchtdicht bewaart kan dat echt makkelijk vandaag. Je kunt ook wel gaan bakken, dan zou ik ze in de vriezer doen om je baksels vochtig te houden.

Tieneke

Re: Bakken van een bruidstaart.

Ik wilde vandaag gaan bakken, morgen  ,zondag, gaan vullen en afsmeren. Mogelijk ook marsepein er om doen, en dan maandag de decoraties bevestigen. Dinsdag moet de bruidstaart af zijn. Is dan de planning goed? Of moet ik pas maandag gaan vullen en afsmeren? Dan komen ws. De decoraties wat tijd te kort denk ik. Wie met ervaring kan hier een goed licht over laten schijnen?

Re: Bakken van een bruidstaart.

Ik zou morgen pas gaan bakken. Dan is het toch wat verser ;) Decoraties kan je het beste wel vandaag al maken!

Re: Bakken van een bruidstaart.

Bedankt .ik heb mijn planning bijgesteld,.
Ik heb vandaag de randjes en decoraties gemaakt en ga morgen beginnen met bakken.
Maandag ga ik vullen afsmeren en marsepein bekleden.

Re: Bakken van een bruidstaart.

Graag gedaan! Als je denkt dat je tijd te kort komt kun je evt vanavond al vullen en afsmeren. Dan kan hij daarna de hele nacht in de koeling en dan kan je morgenochtend gelijk verder met bekleden en decoreren.

7 Laatst bewerkt door Esther68 (19-03-2017 12:44)

Re: Bakken van een bruidstaart.

Ligt een beetje aan de vulling maar bc vul ik gerust 2 dagen van tevoren. Volgens sommige baksites kan dit zelfs 5 dagen van tevoren (5 dagen klinkt lang maar ik heb het eens uitgeprobeerd met een, met botercreme gevulde, taart voor onszelf. Als je deze in de koeling bewaart en de aangesneden kant met huishoudfolie bedekt is deze echt nog lekker). Ik zou dan wel gelijk bekleden met marsepein/fondant omdat dit de taart langer vers houdt.
Het ligt een beetje aan de decoraties of je ze wel/niet luchtdicht verpakt. Decoraties die uit moeten drogen kun je beter aan de lucht laten drogen. Decoraties die zacht moeten blijven verpak je juist wel luchtdicht.

Re: Bakken van een bruidstaart.

Helemaal gelukt. Super blij. Ben zondags met bakken begonnen.
https://s21.postimg.org/yy1bu6egz/FB_IMG_1490165926368.jpg

https://s8.postimg.org/7ev8svxa9/FB_IMG_1490136029685.jpg

https://s22.postimg.org/uqu8me4hp/FB_IMG_1490165897125.jpg

9

Re: Bakken van een bruidstaart.

Wauwelen, prachtig en zó mooi met die bloemen :thumb:

10

Re: Bakken van een bruidstaart.

Prachtig gelukt zeg!!

Live.. Love.. Bake..

11

Re: Bakken van een bruidstaart.

Mooi geworden!

12

Re: Bakken van een bruidstaart.

Prachtig!!!!