26

Re: how to : gedecoreerde cakerol

joynme schreef:

Dit is super gaaf!
Idee  O-) zou het ,om scheuren te voorkomen, niet een idee zijn om het biscuit te tremperen?


En hoe moet je dat doen?

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

27

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Bedankt voor de leuke How to. Ik ga het zeker uitproberen!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

28

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wow, wat leuk zeg! Maar wat een werk!  Hoe lang ben je daarmee bezig geweest?
Ik ben trouwens wel benieuwd naar een makkelijk recept voor de cake.

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

Re: how to : gedecoreerde cakerol

echt kei mooi!!!!
moet binnenkort een paar taarten maken voor mijn zoontje zijn schoolfeest en dit word 1 van hen!!
echt bedankt!!!  :thumb:   :Y

30

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wat leuk!!  :D

Groetjes, Monique

31

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Carina schreef:

Wow, wat leuk zeg! Maar wat een werk!  Hoe lang ben je daarmee bezig geweest?
Ik ben trouwens wel benieuwd naar een makkelijk recept voor de cake.

tien minuten bicuit maken , dan wat eraf gehald en gekleurd ongeveer 10 minuten dan elke keer vriezen zeker tien minuten per keer en afbakken ongeveer 10 a 15 minuten.
misschien net zo lang als een gedecoreerde 20 rond taart loll;;))
ik heb gewoon spongecake mix bij welkoop gekocht , die had ik nog staan .

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

32

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Ooh wat een gaaf idee, die ga ik zeker proberen. Thanx voor de geweldige howto.

33

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Heel mooi resultaat en lekker vlug klaar, keer iets anders.
Dank je voor het delen!

34

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Ow wat gaaf zeg, ga ik zeker uitproberen

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

35

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Heel erg bedankt voor het delen!!!!! Ga het gauw proberen!!!!

Een fb-pagina om alles te showen/
www.facebook.com/LuckeyBakery

36

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Harstikke leuk, bedankt voor het delen van je How to!

Tsaarina
There's a first for everything!

37

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Knap om op dit forum met iets nieuws te komen :) Ik ga hem ook proberen.

38

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Geweldig, bedankt.

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Geweldig!!!

Die ga ik ook maken, dat je hier zelf niet op komt!!

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

Re: how to : gedecoreerde cakerol

o wou te leuk gewoon!!!

die ga ik met mn dochters verjaardag uit proberen !!

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

41

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Ik vroeg me af of dit ook in een gewone vierkante pme bakpan kan?

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

42

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wauw, Brgitta, wat geweldig!!!
Deze wil ik zeker een keer proberen!
Denk alleen niet dat het bakblik in mijn vriezer past, toch maar een keer kijken of mijn oude vriezer de winter in de schuur heeft overleefd!
Heb je dit zelf bedacht?

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

43

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Katja1604 schreef:

Wauw, Brgitta, wat geweldig!!!
Deze wil ik zeker een keer proberen!
Denk alleen niet dat het bakblik in mijn vriezer past, toch maar een keer kijken of mijn oude vriezer de winter in de schuur heeft overleefd!
Heb je dit zelf bedacht?

dank je wel katja , nee zoals je kunt lezen heb ik het gevonden via een japanse website, ik zag dat er zelfs een japansboekje van uit was gekomen vandiegene die het wel verzonnen heeft ,maar dat kan ik helaas niet lezen lol;))( eer wie de eer toekomt he )

ik denk dat je het op elk bakplaatje wel kan maken , je moet alleen wel zo,n grote hebben dat hij opgerolt kan worden ,als je dat oprollen niets vind kun je ook gewoon een bovenkant van een rechthoekige/vierkante of ronde bakvorm doen .

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

44

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Gaan we zeker proberen!!

I may not be perfect, but i'm always me

45

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Ik had de roze variant al op diverse blogs voorbij zien komen, deze echt origineel! Bedankt voor de NL-talige uitleg.

46 Laatst bewerkt door ireen123 (18-05-2012 18:24)

Re: how to : gedecoreerde cakerol

deanera schreef:
ireen123 schreef:

Als ik het goed begrijp kleur jij dus gelijk het biscuitbeslag?

In een ander topic word dit gebruikt:
Decorative paste:
1 de egg white
20 gr de cocoa powder ( I used raspberry powder this time)
20 gr flour
30 gr sugar
30 gr butter


Wie weet wat de voor en tegen zijn van de twee verschillende manieren van decoreren?

@ Brigitta heb jij die andere manier ook al geprobeerd?

ik heb even voor je gekeken en  dat  meer een soort botercreme wat  ze boven opspuiten als de cake gebakken is , die  heb ik ook gevonden ,maar niet geprobeerd omdat ik het gekleurde biscuit veel mooier vind omdat het gewoon erin mee bakt .

@ Brigitta Nee hoor, word ook op bakpapier gedecoreerd ingevroren en dan het sponge cakebeslag erop en gebakken.
Vind je hier op het forum ook dat topic.
Recept Uit zuid Amerika dacht ik???

Dus jij hebt hiermee geen ervaring?
Jammer, kon je mooi vergelijken ;)

Hebben we twee dingen om te proberen :P  :)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

47

Re: how to : gedecoreerde cakerol

ireen123 schreef:
deanera schreef:
ireen123 schreef:

Als ik het goed begrijp kleur jij dus gelijk het biscuitbeslag?

In een ander topic word dit gebruikt:
Decorative paste:
1 de egg white
20 gr de cocoa powder ( I used raspberry powder this time)
20 gr flour
30 gr sugar
30 gr butter


Wie weet wat de voor en tegen zijn van de twee verschillende manieren van decoreren?

@ Brigitta heb jij die andere manier ook al geprobeerd?

ik heb even voor je gekeken en  dat  meer een soort botercreme wat  ze boven opspuiten als de cake gebakken is , die  heb ik ook gevonden ,maar niet geprobeerd omdat ik het gekleurde biscuit veel mooier vind omdat het gewoon erin mee bakt .

@ Brigitta Nee hoor, word ook op bakpapier gedecoreerd ingevroren en dan het sponge cakebeslag erop en gebakken.
Vind je hier op het forum ook dat topic.
Recept Uit zuid Amerika dacht ik???

Dus jij hebt hiermee geen ervaring?
Jammer, kon je mooi vergelijken ;)

Hebben we twee dingen om te proberen :P  :)

ja ik las het net op een amerikaans forum , maar ik vind dit denk ik makkelijker want je hoef maar 1 beslag temaken en te kleuren , zij doen dat recept ook vriezen dus dat blijft allemaal het zelfde, ik denk dat het dan alleen om de smaak gaat .

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

48

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Net die andere versie geprobeerd.
Ik vond daarmee alleen de felle kleuren duidelijk zichtbaar, jouw methode is wss duidelijker. (ik had donker rood, roze en zacht roze)
Gaan we de volgende keer testen.

Trouwens, tijdens het bakken bedacht ik me, dat het ook een mooie bovenkant is voor petit fours  ( ipv in een rol opgerold)
En heerlijk snel stapelen.

Bedankt voor het posten, van de door jou gevonden versie.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

49

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Ik ga het misschien morgen uitproberen.
Maar dan in mijn gewone vierkante pme bakpan van 25 bij 25
Gewoon niet teveel beslag maken. Dan wordt ie niet zo hoog.
Hopelijk werkt m'n idee....

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

50

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Moshana schreef:

Ik ga het misschien morgen uitproberen.
Maar dan in mijn gewone vierkante pme bakpan van 25 bij 25
Gewoon niet teveel beslag maken. Dan wordt ie niet zo hoog.
Hopelijk werkt m'n idee....


idd wss +/- 1 cm hoog bakresultaat, anders zal je moeilijk rollen.
Anders moet je ook verplicht petit four ervan maken :)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij