1

Onderwerp: [HOW TO] Petit Fourtjes

Hoi iedereen,
ik heb vandaag Petit Fourtjes gemaakt en vond het -ook al staat er al een how to op de site, toch nog leuk om stap voor stap te laten zien hoe ik ze gemaakt heb.

1. Bak een vierkant of rechthoekig kapsel en snij hem in lagen.
http://i53.tinypic.com/1zp0974.jpg

2. Vul hem en stapel hem weer.
http://i52.tinypic.com/2uo4bdg.jpg

3. Snij hem in 4 stroken en smeer ze per strook aan de drie lange zijdes af met botercreme.
http://i55.tinypic.com/m7rs55.jpghttp://i54.tinypic.com/50pdm0.jpg

4.Zet ze in de koelkast om de botercreme harder te laten worden. Rol alvast de fondant of marsepein uit waarmee je de stroken gaat bedekken.

5. Als ze een half uurtje in de koelkast hebben gestaan haal je ze eruit en bedek je ze met de fondant of marsepein. Zorg dat je met een smoother of met je hand de fondant strak over de cake krijgt. je hoeft de zijkanten er nog niet af te halen. Doe dit met alle stroken.
http://i52.tinypic.com/swvcw1.jpg

6. Nu snij je eerst heel dun de zijkantjes eraf en vervolgens verdeel je hem in gelijke stukken.
http://i52.tinypic.com/wtcfo8.jpg
http://i53.tinypic.com/sndldk.jpg

7. En nu kun je de stukjes versieren! Leef je uit!
http://i52.tinypic.com/2yns0hs.jpg
http://i56.tinypic.com/301mxa9.jpg

2

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Mooie en cuidelijke how to, ga het zeker ook een keer proberen.

3

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Mooie en duidelijke how to, ga het zeker ook een keer proberen.

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

ik krijg er trek van.. dat ga ik ook eens doen tnx :)

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

5 Laatst bewerkt door mariekepieke (22-08-2011 08:39)

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

gunst, en hier zag ik altijd zo tegen op? toch maar eens proberen dan!

ennuh, dat kontje... die wil ik dan wel ;)

liefs marieke

6

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Heel handig dit! dankjewel!

7 Laatst bewerkt door Bibalootje (22-08-2011 20:46)

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

thanks :9
wat voor vullingen gebruik jij voor petit fours?

8

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Bibalootje schreef:

thanks :9
wat voor vullingen gebruik jij voor petit fours?

Ik heb hier de bovenste laag gewoon bestreken met extra bosbessenjam. De onderste laag is gevuld met een mengsel van dezelfde Jam met banketbakkersroom. Werkt altijd erg goed!

9

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Super! Bedankt.
Ga ik maken als traktatie voor mijn verjaardag voor op het werk.
Moet er dan 100 maken, maar is te doen als ik het zo bekijk.
En ik kan ze invriezen toch?

Gr. Dolfijn

Neem eens een kijkje op: www.stapeloptaart.nl. Ook voor eetbare prints op ouwel, frosty of icing.

10

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Ziet er goed uit!
Maar droogt het niet snel uit zo?
Hoe moet je het bewaren?

11

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Leuk zeg !

12

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Ziet er idd goed uit, maar drogen ze inderdaad niet uit? Ik weet trouwens wel dat als ik voor collega's stukjes taart meeneem ik ze in plastic goed afsluitbare bakjes meeneem. Je weet wel waarin je ook Chinees eten mee krijgt. Dan drogen ze zeker niet uit. Maar in een taart doos?? Bedankt voor de how to!!

13

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Mooie howto daar ga ik wat aan hebben want ik moet het eerdaags ook gaan maken   :thumb:

groetjes miranda  :)  :)  :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

14

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Wat zijn de afmetingen van de petit fours? Ik wil ze graag zo maken dat ze nog in een cupcake papiertje passen, maar vraag me af welke maat dat zal zijn. Alvast bedankt.

Bakgroetjes van Marinka!

15

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Mooie, duidelijke how to :) Heb sinds kort een vierkante bakvorm, dus kan ik dit ook mooi uitproberen :)

16

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Mmmm ziet er heerlijk uit, ga ik zeker proberen :9

17

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Erg leuk en simpel om te doen. Gaan we zeker proberen! Bedankt!  :thumb:

18

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Hallo,

Wat een duidelijke how to, bedankt!

Je kapsel is ook zo mooi strak, hoe krijg je die zo? Laats probeerde ik een tshirt taart te maken, ik werd helemaal gek, mijn biscuit is altijd zo kruimelig, ook ls ik het snijd in delen om te vullen.

Handige tips?

groet

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Heel duidelijk, bedankt! Ga ik ook proberen  :)

20

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Dank voor je How-to, ben ze toevallig aan het maken voor schoonmoeder haar 90e verjaardag.

Christine.

21

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

altijd leuk en snel gemaakt als je bezoek over de vloer krijgt. dank je wel voor de how-to, deze ga ik zeker doen :)

22

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

bedankt! super duidelijk!

23

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Heel leuk!

24

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

ook gemeld

25

Re: [HOW TO] Petit Fourtjes

Sorry, even weer een oud topic oprakelen hoor.. ik moet binnenkort ook 100 petit fours maken..maar nu vroeg ik me dus ook af of ze niet uitdrogen. De vraag is al een paar keer gesteld in dit topic, maar geen antwoord. Dus bij deze vraag ik me af of iemand daar een antwoord op weet. Bedankt alvast.