Onderwerp: aantal vragen aangevette slagroom
ik heb al 5 x geprobeerd aangevette slagroom te maken, netjes volgens recept, maar als ik de zachte pieken heb en dan de mascarpone toevoeg krijg ik gaan stevige pieken. Het enige wat ik dan bereik is dat het korrelig, dus boter wordt. Wat moet ik anders doen? Hoeveel suiker voegen jullie toe? Ik had 4 theelepels op 200 ml slagroom, is dat teveel, zou het daar aan liggen? Mijn mixer heeft 4 standen. Als ik op stand 2 mix duurt het echt heel lang, en bij 4 is het zo korrelig, 3 ook al geprobeerd....maakt niet zoveel uit.
Hoelang doen jullie erover om het te maken?
Hoop zo dat het me nog een keer gaat lukken, wil namelijk van het weekend een taart met de aangevette slagroom gaan decoreren.
Zou het een idee zijn om de taart ook te vullen met aangevette slagroom en aardbeienvlaai-vulling? Wordt dat te mnachtig?
Wat een vragen, maar alvast bedant voor het mee denken.