26 Laatst bewerkt door lang delftje (08-12-2020 20:31)

Re: Vulling lubecker?

Marsepein 1:3 heeft niets met marsepein te maken is alleen maar zoet en wordt veel gebruikt omdat het goedkoop is. goede Marsepein is 1:2 of nog beter 1;1,5. Warme methode heeft niets met Lübecker methode te maken. De warme methode houdt in dat de suiker tot een stroop wordt gekookt en daardoor krijg je een soepeler marsepein die minder snel in de olie gaat.  Lübecker marsepein wordt langdurig gemengd in koperen ketels terwijl het verwarmt wordt.
De beschrijving op de site van Bouwhuis is geklets.


https://www.youtube.com/watch?v=_TyO9I-fRJQ

Als je zondigt zondig dan lekker

27 Laatst bewerkt door dollelollypop (09-12-2020 10:35)

Re: Vulling lubecker?


Ik heb altijd de Zeelandia marsepein die is ook volgens de lubecker methode gemaakt.
Inmiddels ook een lubeckerrrol gemaakt en het was wel een dingetje want had het 2 keer weggegooid maar Beertjes baksels was zo vriendelijk uit te leggen dat het klopt dat het in de schift gaat maar door gewoon door te blijvben kloppen het toch goed moest komen.
Ik heb de lubeckerrol alleen gemaakt met Baileys, chocoladeballetjes en chocoladestukjes en gezouten karamelballetjes.
Beertjes baksels heeft dus een erg lekker recept hiervan maar dan met kirsh of amarenekersen want ik heb er zelf een baileys versie van gemaakt :)

28

Re: Vulling lubecker?

lang delftje schreef:

Marsepein 1:3 heeft niets met marsepein te maken is alleen maar zoet en wordt veel gebruikt omdat het goedkoop is. goede Marsepein is 1:2 of nog beter 1;1,5.

Sorry hoor, maar dat is gewoon niet waar. Als je dat vindt van marsepein 1:4 snap ik je nog wel, maar 1:3 is gewoon marsepein, Zeelandia is echt wel echte marsepein.
Denk dat het hier meer om meningen dan om feiten gaat.

Zeelandia wordt dus wel degelijk geproduceerd via de lubecker methode:
http://www.zeelandia.be/nl/producten/banket/amandelen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Vulling lubecker?

Marianne schreef:
lang delftje schreef:

Marsepein 1:3 heeft niets met marsepein te maken is alleen maar zoet en wordt veel gebruikt omdat het goedkoop is. goede Marsepein is 1:2 of nog beter 1;1,5.

Sorry hoor, maar dat is gewoon niet waar. Als je dat vindt van marsepein 1:4 snap ik je nog wel, maar 1:3 is gewoon marsepein, Zeelandia is echt wel echte marsepein.
Denk dat het hier meer om meningen dan om feiten gaat.

Zeelandia wordt dus wel degelijk geproduceerd via de lubecker methode:
http://www.zeelandia.be/nl/producten/banket/amandelen

Ja ik vind de zeelandia echt heerlijk en iedereen die ik het ooit gegeven heb dus snap ook het verhaal hierboven niet.

30 Laatst bewerkt door lang delftje (10-12-2020 18:27)

Re: Vulling lubecker?

Zeelandia is echt wel echte marsepein.

Waar schrijf ik dat Zeelandia geen echte marsepein is????




https://www.zeelandia.nl/producten/spij … sepein/rol

https://www.zeelandia.nl/producten/spij … ein/bonbon



1: 3 is wel lekker maar voornamelijk zoet.

En een mening prima. Maar 1 : 3 marsepein zijn de producenten pas gaan maken toen de amandelen in de jaren 80 qua prijs richting de 15 gulden de kilo gingen.  Het gevolg daarvan was dat de marsepein te duur was voor de banketbakkerij.


De lubeca marsepein die Zeelandia verkoopt wordt geproduceerd in Duitsland.

https://www.lubeca-marzipan.de

Als je zondigt zondig dan lekker

31

Re: Vulling lubecker?

lang delftje schreef:

Waar schrijf ik dat Zeelandia geen echte marsepein is????

Euh... hier ;) ?

lang delftje schreef:

Marsepein 1:3 heeft niets met marsepein te maken

En Zeelandia heeft 1:3 marsepein waar niks mis mee is.

En ik maak al heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang taarten, maar heb in de jaren 80 nèt niet de wijziging van 1:2 of 1:1½ naar 1:3 bewust meegemaakt :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag