126

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Spuit je de chocolademousse dan pas op de taart als deze opgestijfd is in de koelkast? Of kun je hem meteen verwerken?

Groetjes Olga

127

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

jaaa, het is toch mousse geworden!
gelukkig maar.. vond het al zo zonde van die 2 pakjes slagroom en ruim 3 chocoladeletters. hij is idd heerlijk!

128

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Ollie schreef:

Spuit je de chocolademousse dan pas op de taart als deze opgestijfd is in de koelkast? Of kun je hem meteen verwerken?

ik spuit het er niet op, maar gebruik het als vulling tussen de taart.
en nee, je kunt het niet gelijk verwerken heb ik vanochtend ontdekt :) het moet echt eerst de koelkast in.

129

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Ik spuit em er ook niet op hoor. Gewoon als vulling!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

130

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Ik heb onlangs ook deze mouse gemaakt en het is inderdaad heerlijk. Maar nu vraag ik mij af kan je dit ook in een slagroomspuit (epspuma) met gaspatronen doen?

In mij leeft een slank iemand. Maar ik kan haar gemakkelijk de baas met koekjes en chocola. Groetjes van Desiree

131

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Oh ja, haha, ik bedoelde met een spuitzak als vulling gebruiken tussen twee taartlagen spuiten :).
Maar ik weet weer genoeg! Dank voor jullie reactie!

Groetjes Olga

132

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

na gisteren dit hele topic doorgelezen te hebben en al vaak gedacht te hebben hoe ik nou lekkere witte chocomousse kon maken, dacht ik laat ik het maar eens een poging geven en heb vandaag heeeeeeeeerlijke witte chocolademousse gemaakt! we hebben het als toetje gegeten en mijn kids smulden ervan met een chocoladelepeltje ;-) en de rest in de vriezer, een klein bakje voor dinsdag moet ik een proeverijtje maken en ga ik dus als vulling gebruiken en de rest voor een keer....???

133

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

hoi hoi
kan en maf deze mousse in de diepvries en zo ja moet je hem dan weer opkloppen?????

134

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Heb het nog nooit in de diepvries gehad. Moet wel kunnen hoor! Opkloppen is niet nodig lijkt me. Misschien effe een keer doorroeren.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

135

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Annelies schreef:

Klinkt zalig......heb hem meteen opgeslagen!!

Hoe slaan jullie de recepten op ???

Ik leer elke dag weer een beetje bij ...

136

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

en ik ga hem weer maken.. met witte chocola, framboosjes erop.. heerlijk!

137

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Kadohke schreef:

Dames, ik heb een geweldig recept voor chocolademousse gevonden van Nigella Lawson. Heb em gisteren gemaakt en vandaag een taart ermee gevuld...hmmmmm!!!

Hier is het recept:

150 gram witte marshmellows (mini's of klein geknipt)
50 gram zachte boter
250 gram chocolade (puur, melk of combinatie) (klein gemaakt)
60 ml heet water (afgekookt)
250 ml slagroom (recept zegt dubbele room, maar ik heb bij gebrek aan gewone gebruikt)
1 tl vanille essence

smelt de marshmellows, de chocolade, de boter en het water in een steelpannetje (met dikke bodem) op een lage vuur. Regelmatig doorroeren.

Als alles een egale massa is vuur uitzetten en de mengsel laten afkoelen (tip: zet pannetje in een bodem koud water)

Slagroom met vanille-essence stijfkloppen. Vervolgens afgekoelde mengsel (hoeft niet koud te zijn, gewoon niet meer heet!) onder de slagroom scheppen. Effe in de koelkast afkoelen en KLAAAAAAAAR!!!! Heerlijke mousse, niks meer op laten stijven en veilig zonder rauw ei!!

Mocht je de choco-mengsel de heet laten, dan wordt de mousse erg vloeibaar na het mengen. Geen probleem, in koelkast af laten koelen en dan effe opkloppen.

Veel plezier ermee!!


EIGEN BEVINDINGEN:
Ik heb het recept al vaak gemaakt en vind het beter als je 350 ml slagroom gebruikt. De mousse wordt dan wat luchtiger. Je kunt ook melkchoc gebruiken, maar vind dat persoonlijk erg zoet worden.
Dit recept mislukt bij mij  nooit....tenzij ik callebaut chocola gebruik (grote zakken met tabletjes). Is nu al drie keer gebeurd en weet niet waarom, maar ga geen 4e keer proberen! Gewoon goedkope en lekkere chocola van de Aldi gaat prima ;)

138

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Klinkt goed, zou je hem ook kunnen maken met bonbonbloc?

Groetjes van Monique      http://www.thefairycake.nl
Save the earth, it's the only planet with cake!

139

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Ik wilde deze voor zondag maken als toetje maar hoeveel porties gaan uit dit recept.

We zijn namelijk met 14 personen en er moet wel genoeg zijn :lol:

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

140

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

The Fairy Cake schreef:

Klinkt goed, zou je hem ook kunnen maken met bonbonbloc?


Denk het wel. Ik heb het al eens met after eight gemaakt!  :9

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

141

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Etspaghet schreef:

Ik wilde deze voor zondag maken als toetje maar hoeveel porties gaan uit dit recept.

We zijn namelijk met 14 personen en er moet wel genoeg zijn :lol:

Het is een flinke bak....maar 14 personen is veel. Kun je niet één portie maken en deze verdelen over schaaltjes. Dan zie je of je evt nog bij moet maken

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

142

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

dank je wel voor dit recept Kadohke
super lekker..echt heerlijk en veilig voor kids enzo

maarrr...slecht voor m'n lijn ;)

143

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Wencke schreef:

dank je wel voor dit recept Kadohke
super lekker..echt heerlijk en veilig voor kids enzo

maarrr...slecht voor m'n lijn ;)


:Y

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

144

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Nou heb ik al meerdere malen chocovulling gemaakt, maar het word uiteindelijk altijd een harde plak tussen de taart :(
Gebeurt dat bij deze ook of blijft hij echt mouse?

145

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Deze blijft echt zacht, zeker als je er iets meer slagroom bij doet.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

146

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

oke super dan zet ik hem even bij me lijstje :D
Eindelijk een die dan hoop ik gaat lukken haha thanks :thumb:

147

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Welke slagroom gebruik je: die ronde kuipjes uit de koeling (verse slagroom) of die langhoudbare vierkante pakjes?
Of maakt dat niet uit?

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

148

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Ik gebruik altijd verse, dus uit de koeling!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

149

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

Wow wat is dit lekker!!!
Heb hem net gemaakt met melkchocola omdat ik niet zo van de puur ben. Maar hij is echt lekkerrrrr!!
En nog gelukt ook hahaha
Gaat straks de vriezer in want heb hem pas maandag nodig.
Weet zeker dat ik hier vaker recepten en ideetjes pik.
Bedankt!
Groetjes Ingrid (beginner)

Groetjes! Enne, bedankt voor alle inspiraties!!!
Wil je meer zien wat ik maak? www.ingrids-baksels.webnode.nl

150

Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse

ik heb hem met melkchocolade gemaakt (die druppels), en dit toen nog niet gelezen.
Maar hij is dus eerst vrij dun, dunner dan vla. Dus toch maar m'n reserve vulling in de taart. Kijk ik vanavond weer (koelkast) is ie erg stijf geworden. Als ik hem dus een volgende keer als vulling wil zou ik er meer slagroom in doen en RUIM van te voren maken  :)