Re: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse
Spuit je de chocolademousse dan pas op de taart als deze opgestijfd is in de koelkast? Of kun je hem meteen verwerken?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse
Spuit je de chocolademousse dan pas op de taart als deze opgestijfd is in de koelkast? Of kun je hem meteen verwerken?
jaaa, het is toch mousse geworden!
gelukkig maar.. vond het al zo zonde van die 2 pakjes slagroom en ruim 3 chocoladeletters. hij is idd heerlijk!
Spuit je de chocolademousse dan pas op de taart als deze opgestijfd is in de koelkast? Of kun je hem meteen verwerken?
ik spuit het er niet op, maar gebruik het als vulling tussen de taart.
en nee, je kunt het niet gelijk verwerken heb ik vanochtend ontdekt het moet echt eerst de koelkast in.
Ik spuit em er ook niet op hoor. Gewoon als vulling!
Ik heb onlangs ook deze mouse gemaakt en het is inderdaad heerlijk. Maar nu vraag ik mij af kan je dit ook in een slagroomspuit (epspuma) met gaspatronen doen?
Oh ja, haha, ik bedoelde met een spuitzak als vulling gebruiken tussen twee taartlagen spuiten .
Maar ik weet weer genoeg! Dank voor jullie reactie!
na gisteren dit hele topic doorgelezen te hebben en al vaak gedacht te hebben hoe ik nou lekkere witte chocomousse kon maken, dacht ik laat ik het maar eens een poging geven en heb vandaag heeeeeeeeerlijke witte chocolademousse gemaakt! we hebben het als toetje gegeten en mijn kids smulden ervan met een chocoladelepeltje en de rest in de vriezer, een klein bakje voor dinsdag moet ik een proeverijtje maken en ga ik dus als vulling gebruiken en de rest voor een keer....???
hoi hoi
kan en maf deze mousse in de diepvries en zo ja moet je hem dan weer opkloppen?????
Heb het nog nooit in de diepvries gehad. Moet wel kunnen hoor! Opkloppen is niet nodig lijkt me. Misschien effe een keer doorroeren.
Klinkt zalig......heb hem meteen opgeslagen!!
Hoe slaan jullie de recepten op ???
en ik ga hem weer maken.. met witte chocola, framboosjes erop.. heerlijk!
Dames, ik heb een geweldig recept voor chocolademousse gevonden van Nigella Lawson. Heb em gisteren gemaakt en vandaag een taart ermee gevuld...hmmmmm!!!
Hier is het recept:
150 gram witte marshmellows (mini's of klein geknipt)
50 gram zachte boter
250 gram chocolade (puur, melk of combinatie) (klein gemaakt)
60 ml heet water (afgekookt)
250 ml slagroom (recept zegt dubbele room, maar ik heb bij gebrek aan gewone gebruikt)
1 tl vanille essencesmelt de marshmellows, de chocolade, de boter en het water in een steelpannetje (met dikke bodem) op een lage vuur. Regelmatig doorroeren.
Als alles een egale massa is vuur uitzetten en de mengsel laten afkoelen (tip: zet pannetje in een bodem koud water)
Slagroom met vanille-essence stijfkloppen. Vervolgens afgekoelde mengsel (hoeft niet koud te zijn, gewoon niet meer heet!) onder de slagroom scheppen. Effe in de koelkast afkoelen en KLAAAAAAAAR!!!! Heerlijke mousse, niks meer op laten stijven en veilig zonder rauw ei!!
Mocht je de choco-mengsel de heet laten, dan wordt de mousse erg vloeibaar na het mengen. Geen probleem, in koelkast af laten koelen en dan effe opkloppen.
Veel plezier ermee!!
EIGEN BEVINDINGEN:
Ik heb het recept al vaak gemaakt en vind het beter als je 350 ml slagroom gebruikt. De mousse wordt dan wat luchtiger. Je kunt ook melkchoc gebruiken, maar vind dat persoonlijk erg zoet worden.
Dit recept mislukt bij mij nooit....tenzij ik callebaut chocola gebruik (grote zakken met tabletjes). Is nu al drie keer gebeurd en weet niet waarom, maar ga geen 4e keer proberen! Gewoon goedkope en lekkere chocola van de Aldi gaat prima
Klinkt goed, zou je hem ook kunnen maken met bonbonbloc?
Ik wilde deze voor zondag maken als toetje maar hoeveel porties gaan uit dit recept.
We zijn namelijk met 14 personen en er moet wel genoeg zijn
Klinkt goed, zou je hem ook kunnen maken met bonbonbloc?
Denk het wel. Ik heb het al eens met after eight gemaakt!
Ik wilde deze voor zondag maken als toetje maar hoeveel porties gaan uit dit recept.
We zijn namelijk met 14 personen en er moet wel genoeg zijn
Het is een flinke bak....maar 14 personen is veel. Kun je niet één portie maken en deze verdelen over schaaltjes. Dan zie je of je evt nog bij moet maken
dank je wel voor dit recept Kadohke
super lekker..echt heerlijk en veilig voor kids enzo
maarrr...slecht voor m'n lijn
dank je wel voor dit recept Kadohke
super lekker..echt heerlijk en veilig voor kids enzomaarrr...slecht voor m'n lijn
Nou heb ik al meerdere malen chocovulling gemaakt, maar het word uiteindelijk altijd een harde plak tussen de taart
Gebeurt dat bij deze ook of blijft hij echt mouse?
Deze blijft echt zacht, zeker als je er iets meer slagroom bij doet.
oke super dan zet ik hem even bij me lijstje
Eindelijk een die dan hoop ik gaat lukken haha thanks
Welke slagroom gebruik je: die ronde kuipjes uit de koeling (verse slagroom) of die langhoudbare vierkante pakjes?
Of maakt dat niet uit?
Ik gebruik altijd verse, dus uit de koeling!
Wow wat is dit lekker!!!
Heb hem net gemaakt met melkchocola omdat ik niet zo van de puur ben. Maar hij is echt lekkerrrrr!!
En nog gelukt ook hahaha
Gaat straks de vriezer in want heb hem pas maandag nodig.
Weet zeker dat ik hier vaker recepten en ideetjes pik.
Bedankt!
Groetjes Ingrid (beginner)
ik heb hem met melkchocolade gemaakt (die druppels), en dit toen nog niet gelezen.
Maar hij is dus eerst vrij dun, dunner dan vla. Dus toch maar m'n reserve vulling in de taart. Kijk ik vanavond weer (koelkast) is ie erg stijf geworden. Als ik hem dus een volgende keer als vulling wil zou ik er meer slagroom in doen en RUIM van te voren maken
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.