Ik heb deze chocolademousse net gemaakt en ow man, wat is die lekker!! Ik had 50/50 pure en melk chocolade gedaan en 350ml slagroom. MMMM, het liefst zou ik de bak leeg eten, maar geloof dat ik dan heeeeel ziek wordt.
Ik moet wel zeggen dat ik deze niet zo lekker vind dan de echte "creme de crack"(of hoe je dat ook schrijft). Maar dat is wel ook veel meer werk dus ik vind dit een super oplossing!
Bedankt voor het delen van dit recept.
Ik moest trouwen meteen denken aan ijs wat ik wel eens maak:
85gr pure choclade in stukken
175gr witte marshmallows
1,5dl melk
3 dl slagroom
verwarm de chocolade, de marshmallows en de melk op een zeer laag vuur tot alles gesmolten is. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel helemaal afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Spatel hem met een metalen lepel door het chocolademengsel. Schenk het in een cakevorm van 26cm. Zet de vorm minstens 2 uur in de vriezer, tot het ijs hard is geworden (het is in de vriezer 1 maand houdbaar). Serveer het ijs met vers fruit.