Re: Chocolate mud cake
@Xaar de Giant CC ziet er geweldig uit! (en de normale maat ook)
Van huis uit Koopmans.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Chocolate mud cake
@Xaar de Giant CC ziet er geweldig uit! (en de normale maat ook)
thanks
Deze ga ik onthouden, wat lekker zeg, ik denk wel een triljard calorieen, maar dat mag de pret niet drukken.
Zo dames ,ik heb ook eens weer een mudtaart gemaakt en hij is hoog geworden ,dat ik drie lagen kon snijden .. in feite wel vier En op verzoek van kleindochter gevuld met fudge en aardbeien ...dus veel melk chocolade ..ze is nog maar vier jaar ..maar heeft gesmuld
Is nog een stuk voor ongeveer drie personen ... dus vanavond nog effe bij de koffie en dan de eerste halfjaar niet weer ..
Want is machtig en zwaar smikkelen ...mn man houd meer van cake met smaakjes /of poffert / koeken met eigen smaakjes variatie,s
Weet even niet hoe ik foto moet plaatsen ...maar staat op mn blog ..
Deze?
Ziet er overigens heerlijk uit!!!
Ja bedankt voor het plaatsen van foto en de stuk op bordje is al een klein hapje van geproefd
Deze taart ga ik morgen maken, overgoten met ganache en gevuld met de after eight mintvulling. Ik ben nog niet heel erg bedreven in taarten maken dus ik hoop dat het wat wordt.
Hoi Hoi,
Deze lijkt me overheerlijk, en als ik de reactie's zo lees is hij dat ook...
Ik wil hem komende gaan maken voor mijn neefje die stapelgek is op chocolade.
Nu heb ik een springvorm van 26, dus vraag me af hoeveel of ik dan van de ingrediënten nodig heb, want zie dat het recept voor een springvorm van 20 is....En moet hij dan ook langer in de oven ??
Zou je hem ook met cholademousse kunnen vullen ?
En kan je hem als je hem met botercreme besmeerd goed bekleden met Fondant ?
Veel vraagjes, maar hopelijk kan iemand me de antwoorden erop geven...
Ik heb deze afgelopen vrijdag gebakken, ingevroren en zaterdag gevuld met chocomousse op basis van marshmellows. Daarover witte choco ganache. Was een proefbaksel voor volgende week.
Meteen geleerd dat er een dijkje tussen moet de warme gesmolten choc en de vulling die smolt vrolijk mee naar beneden aan de randjes. Ga een dijkje leggen van choco ganache, laten stollen en dan de mousse erin. Deksel drop en gieten met die boel
Maar de smaak van deze GODDELIJK !! had hem gemaakt in een vierkante vorm van 23cm en hij heeft er een uur en een kwartier ingestaan. op 150/160gr. Meegenomen naar een dinetje, maar kreeg de helft mee terug, de gastheer&vrouw konden dat niet op.. dus maar snel op werk en bij de buurtjes uitgedeeld. Want anders at ik alles zelf op!
Hij is ook heerlijk als je de melk vervangt voor kokosmelk en er rum in doe en vul met ganache met rum en kersen.
Ik heb hem nu ook in de oven staan, hij gaat straks de vriezer in en donderdag ga ik hem vullen en bedekken met botercreme en fondant. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken en hij niet uit elkaar valt...
Ben echt super benieuwd hoe hij smaakt! ik heb hoge verwachtingen na alle positieve reacties hier
Zoals in min topic al beschreven mijn choco mud cake is uit elkaar gevallen iemand een idee hoe het komt of is dit zoeen risico cake.
Heb overigens een silicone bakvorm gebruikt van 27 cm doorsnee.
Heb in de bodem van de taart ook kuilen zitten, hoe zou dat dan komen mijn zoon heeft hem na 3 kwartier wel de oven een stukje kom nog net optijd DICHTT roepen voor dat hij hem helemaal open had, weet dus niet of dit hier invloed op heeft gehad.
De taart is heerlijk! Ik heb hem gebakken in een 25 cm vorm en daarn een iets lager biscuit in de 35 cm vorm en deze gestapeld met ganache ertussen. Ietwat machtig maar verukkelijk!
Tx voor de post
Zo hij zit bij mij nu ook in de oven, ben erg benieuwd!!! Wat me opviel is dat als je de melk, suiker, boter en chocolade gesmolten hebt het er niet uit ziet als een homogeen mengsel.. Ik ben maar gewoon doorgegaan en toen ik de droge ingredienten erbij deed zag het er lekker uit en smaakte het ook heerlijk dus het zal wel goed zijn. Herkennen jullie dat??
Ik heb m ook gemaakt en hij is overheerlijk...volgens mij zat hij al bij de eerste aanblik ervan aan mijn dijen maar oh oh oh wat is hij lekker!!
De helft gedeeld met mijn neef en zijn vrouw (laaiend enthousiast!) en een kwart aan mijn dinnetje meegegeven (die heeft al meteen een hele besteld ) en de andere kwart is (gek genoeg) nog niet op...langzaam van genieten hihihi
Ik wil deze aankomend weekend gaan maken en invriezen voor de kerst. Hoelang van te voren halen jullie hem uit de vriezer? En zet je hem dan in de koelkast of niet?
Deze blijft ook mijn favoriet en bak het zeker weer met kerst en weer met alles er op aan ...
Vraagje van een complete nitwit op taartbakgebied: ik wil van de mudcake cupcakes maken voor kerst en die overgieten/bestrijken/onderdompelen met chocoladeganache. Ik heb alleen 's ochtends geen tijd om nog te bakken of te versieren, dus eigenlijk wil ik de cupcakes van te voren alvast klaarmaken. Kan ik ze van te voren bakken, besmeren met de ganache en zo 'kant en klaar' invriezen? Of toch beter de ganache er op het laatst pas overheen doen?
En hoe vries ik ze dan in? Verpakt in magnetronfolie, blijven ze dan goed? En als ik ze 's ochtends uit de vriezer haal, zijn ze dan 's avonds ontdooid? Ze moeten 1,5 uur mee in de trein, dus op zich lijkt het me niet verkeerd als ze dan nog gekoeld zijn.
Helaas alleen M eieren in huis!
Moet ik er dan 3 in doen ipv 2? of word het dan weer teveel?
Dit is echt TE lekker
Heb ze vanmiddag gemaakt (met 2 M eitjes) in cupcakevormpjes
en ze zijn onweerstaanbaar! Gelijk de helft in de vriezer gegooid
Bedankt voor het recept het is een heerlijke cake
ik heb hem gevuld met chocolade fudge en aardbeienjam en overgoten met chocolade glache
heb hem in een modelpan gebakken en is helaas kwa vorm mislukt moet eerlijk zeggen dat ik zelf er nog wat exstra baking sode en citoensap heb bij gedaan dus misschien is dat de rede dat de bovenkant vrij hard was en afbrokkelde had in mijn geval wel weer een voordeel ik wilde er toch een berg van maken voor mijn zoontje's cars taart is redelijk gelukt
Ga zeker dit recept nog een keer gebruiken iedereen vond het super lekker
nogmaals bedankt voor het delen!
Groetjes Patricia
Oh jeej... zo'n recept is niet te weerstaan... Dus nog maar gauw dit jaar maken, voordat het strenge lijnen begint.
Maar ik zou hem graag met witte chocolade maken. Kan dat? En kan ik dan dezelfde verhoudingen aanhouden?
@Patricia De cmc wordt hard van boven en brokkeld snel af. Het is geen luchtige biscuit die je makkelijk vult, maar een massieve.
@Kiruiv Of het kan weet ik niet, witte chocolade is vetter en je moet aan het recept ook cacaopoeder toevoegen, misschien dat je dan poedersuiker ipv cacao moet toevoegen. Ik zal eens kijken, want ik heb thuis nog een recept van white chocolate mudcake liggen.
Ik heb van het weekend de cc ook weer gemaakt (24 cc 20 min op 190 graden) en wat overbleef ingevroren.
Ik gebruik overigens altijd 2 eieren in de maat M.
GI Jane: ik ben heel benieuwd naar je recept voor de witte chocolate mud cake!!!
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Chocolate mud cake
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.