251

Re: [HOW TO] Macarons

Ah, dat is balen.
Wat zonde van het werk.
Hoe lang heb je ze in de oven  gedaan?
Ik bak ze op 140 graden.
Als jij dat niet hebt zou ik eerder kiezen voor inderdaad 130 graden en dan een paar minuutjes langer
.
Van de week heb ik ze drie keer gebakken en drie keer ging het goed.
Ik heb alleen een foto gemaakt van de eerste keer.
De tweede en derde keer had ik ze iets groter gemaakt en gewoon rond.
Ze waren super en dit precies zo als het recept van Meentje.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/394751_250014698446495_1500185924_n.jpg

252

Re: [HOW TO] Macarons

Der was echt iets mis met hoe ik ze gemaakt had.. Oven bleek in orden en vanavond herkansing gehad, en echt prima gelukt! (de beste tot nu toe)

Gelukkig  :P

253

Re: [HOW TO] Macarons

Ik moet zeggen dat ik er me ook aan gewaagd heb, al twee keer, maar ik ben niet zo heel content.

De bovenkant is niet helemaal glad, ze hebben precies zo een heel dun gekreukeld filmpje erop. Sommige breken ook open vanboven.
Ze waren wel goed vanbinnen, geen holten ofzo.

De tweede keer heb ik mijn eiwit wat langer geklopt, maar dat hielp niet.
Ik had de tweede keer ook de oven eerst wat hoger gezet (150) en na een minuutje ofzo lager (130). Dat was geen verbetering.

Ik wil ze echt kunnen maken, dus ik blijf proberen.
De collega's en mijn man vinden het niet erg om ze te eten.

Ik wil ook wel al verschillende smaken uitproberen, dus ik ga er de volgende keer eens cacao door doen. Ik weet wel nog niet goed hoeveel erdoor mag.

254

Re: [HOW TO] Macarons

ow wat ben ik blij te lezen dat ze niet met 50 graden in de oven hoeven, maar ook gewoon kunnen drogen.... mijn oven gaat niet lager dan 140... ;)
van het weekend metteen ff proberen.  O-)

255

Re: [HOW TO] Macarons

Gisteren nog maar eens geprobeerd (met cacao).
Ze zijn al beter, maar ik mis toch nog een echt krokant laagje bovenaan. Tis zo een heel dun blaadje krokant op de bovenkant.
Misschien moet ik ze toch nog langer laten drogen, maar twas al laat gisteren. Of zou dat aan de oven liggen? Want de onderkant van het koekje was wel krokant genoeg.
Voor de rest hebben ze voetjes, is de binnenkant smeuïg en niet hard, dus dat zit dan weer wel goed.
Ze zijn ook niet meer zo grof van textuur bovenaan, dus dat is ook beter gelukt deze keer.

Verder oefenen denk ik

256

Re: [HOW TO] Macarons

Gisteren nog maar eens geprobeerd (met cacao).
Ze zijn al beter, maar ik mis toch nog een echt krokant laagje bovenaan. Tis zo een heel dun blaadje krokant op de bovenkant.
Misschien moet ik ze toch nog langer laten drogen, maar twas al laat gisteren. Of zou dat aan de oven liggen? Want de onderkant van het koekje was wel krokant genoeg.
Voor de rest hebben ze voetjes, is de binnenkant smeuïg en niet hard, dus dat zit dan weer wel goed.
Ze zijn ook niet meer zo grof van textuur bovenaan, dus dat is ook beter gelukt deze keer.

Verder oefenen denk ik

257

Re: [HOW TO] Macarons

-ik weer eens bezig ben met een lading macarons met het recept van meentje
-ik benieuwd ben hoe ze na het drogen gaan worden
-ze eerst een kwartiertje op een graad of 35 in de oven voorgedroogd hebben
-ik ze nu nog minimaal een half uur op kamertemperartuur verder laat drogen
-er voor de verandering geen gerijpt eiwit is gebruikt maar het wel in de magnetron geweest is en ik eigenwijs met de mixer het eiwit met het meel en kleurstof gemixt heb

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

258

Re: [HOW TO] Macarons

Ondanks het smokkelen met het eiwit in de magnetron, het niet spatelen maar mixen en het niet op kamertemperatuur drogen zijn ze toch best goed gelukt.
Het enige wat nog beter kan is de kleur en de breedte van de voetjes.
De smurfenblauwe kleur wordt groen en de voetjes zijn iets breder dan de bovenkant.

Iemand nog een idee voor de beste kleurstof?

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

259

Re: [HOW TO] Macarons

poeders zijn meestal wel het beste

260

Re: [HOW TO] Macarons

Gisteren geprobeerd met rode poeder kleurstof dat ging goed, 's avonds met groene vloeibare kleurstof en dat werden barstjes in de bovenkant.
Dus poeder werkt voor mij het beste.

Smaakte prima, vulling met homemade abrikozenjam +mascarpone.

Lukte goed, met +/- 20 uur gerijpt eiwit in de koelkast en daarna op kamertemperatuur laten komen, 60 min drogen van de macarons en 20 min bakken op 140 graden in het midden van de oven

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

261

Re: [HOW TO] Macarons

eindelijk gelukt!
Ik had geen eiwit, maar wel eiwitpoeder, dus heb ik dat maar gebruikt.
Ik heb gevouwd tot er lintjes van mijn spatel afdropen.
Ik heb ze voldoende laten drogen, ik denk ongeveer 20 minuten, maar de lucht was hier ook vrij droog volgens onze hygrometer.
Oven voorverwarmd op 190, toen ze erin gingen onmiddellijk op 150 gezet en oven op een kiertje gezet. Ik heb ze vrij hoog in de oven gezet en na 12 minuutjes onderaan in de oven.

Ik zou het nog willen kunnen zonder van plaats te veranderen, maar dat komt nog wel.
Ik ben al blij dat ze gelukt zijn.
Ze zijn gevuld met een aardbeivulling.

262 Laatst bewerkt door zingenopkrukken (11-07-2012 17:10)

Re: [HOW TO] Macarons

Wow!! Eindelijk een recept waarmee het wél gelukt is!!!!
Super zeg!

De eerste keer was ik wel de kristalsuiker vergeten, maar bij de tweede keer werkte alles super en had ik zeker 24 macarons. Vriendjelief heeft er 2 opgepeuzeld en mijn dochter en ik ook nog een paar. Maar de rest is meegegaan op ziekenbezoek bij twee lieve zieken.

Zie hier mijn trots!
https://lh6.googleusercontent.com/-y_AiYg7x4UU/T_2jnW9PTII/AAAAAAAAB5k/C1lV9PK9YGk/s400/2012-07-11%252012.46.08.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-EboRDFL1R2c/T_2jvDjrvSI/AAAAAAAAB50/5hj5TdOgduU/s400/2012-07-11%252012.46.32.jpg

Ik had er citroenessence doorheen gedaan en ze gevuld met pure ganache.

263

Re: [HOW TO] Macarons

Daar mag je zeker trots op zijn zingenopkrukken, Goed gedaan :thumb:
Zo mooi krijg ik ze nog steeds niet.

Gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

Re: [HOW TO] Macarons

Dank je wel! De eerste ladingen waren niet zo mooi hoor, dus blijven oefenen hihi.  ;)

265

Re: [HOW TO] Macarons

ik krijg weer helemaal zin om dit recept nog een keer uit te proberen O-)

groetjes, Vivian

266

Re: [HOW TO] Macarons

Wauw! wat een super recept! :D

Ik had het grote roze boek gekregen en daaruit een recept van macarons geprobeerd, maar die plaat heb ik regelrecht in de prullenbak gegooid. Deze waren helemaal verbrand en uitgelopen.
Toen zag ik hier deze how to staan en ben ik eens aan de slag gegaan en ben eigenlijk best wel tevreden over het resultaat voor een 2e poging van macarons! :D
http://www.mijnalbum.nl/Foto-JOSBHFSP-D.jpg
Hier kwamen ze net uit de oven
http://www.mijnalbum.nl/Foto-XC4DFITN-D.jpg
En hier net gevuld!

Kan niet wachten om ze komend weekend weer te gaan maken!

267

Re: [HOW TO] Macarons

Zooo lindaa, die zijn ook best mooi gelukt, ik denk dat ik maar wacht op een boek van meentje :lol:

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

Re: [HOW TO] Macarons

Prachtig!!! Die zien er smakelijk uit!!

269

Re: [HOW TO] Macarons

Vandaag ook een eerste poging gedaan.
Het zag er allemaal veelbelovend uit...maar uiteindelijk waren ze helemaal hol van binnen. En vond ze toch wel erg taai...
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c100.0.403.403/p403x403/319374_466327223387233_1261692700_n.jpg

Re: [HOW TO] Macarons

Ze zien er mooi uit! Maar taai is niet goed... wat jammer....

271 Laatst bewerkt door djehr (22-07-2012 17:41)

Re: [HOW TO] Macarons

Poging nr. 2:
Ik heb mijn oven wat warmer gezet (150 graden)daardoor was de baktijd iets korter want de blauwe hadden 27 minuten in de oven gestaan en deze maar 20. Verder iets meer eiwit gebruikt (gewoon 2 eiwitten ipv afwegen) en de amandel/suiker mix wat sneller er doorheen gespateld.

Het beslag was iets steviger en vloeide daarom wat minder. Ook net iets te wieing in de vormpjes gespoten. Maar ben tevreden want ze zijn qua brosheid perfect en niet meer hol.

De 3e keer gaat het zeker goed komen:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/179526_466391243380831_154131827_n.jpg

272

Re: [HOW TO] Macarons

Dit recept ga in zeker even testen!!

273 Laatst bewerkt door Sandra Roelofs (01-08-2012 21:45)

Re: [HOW TO] Macarons

My first macarons! Ze zijn heerlijk en goed gelukt! http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/526443_488506914510336_465600898_n.jpg

274

Re: [HOW TO] Macarons

djehr schreef:

Vandaag ook een eerste poging gedaan.
Het zag er allemaal veelbelovend uit...maar uiteindelijk waren ze helemaal hol van binnen. En vond ze toch wel erg taai...
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c100.0.403.403/p403x403/319374_466327223387233_1261692700_n.jpg

Wat voor ballast gebruik je daar? Speciaal voor macarons??

275

Re: [HOW TO] Macarons

Sandra Roelofs schreef:
djehr schreef:

Vandaag ook een eerste poging gedaan.
Het zag er allemaal veelbelovend uit...maar uiteindelijk waren ze helemaal hol van binnen. En vond ze toch wel erg taai...
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c100.0.403.403/p403x403/319374_466327223387233_1261692700_n.jpg

Wat voor ballast gebruik je daar? Speciaal voor macarons??

Deze had ik gister nog in mijn handen bij de Makro, maar vond het toch wel duur, iets van 28 euro geloof ik, er zat ook nog een apparaatje bij om het deeg te spuiten.

groetjes Hanneke