Re: [TIPS] makkelijke tips voor bakken, vullen en bekleden
bedankt voor de tips.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [TIPS] makkelijke tips voor bakken, vullen en bekleden
bedankt voor de tips.
Heel lief van je!
super blij mee! helemaal voor me eerste taart!
Ben superblij met de tips altijd handig!
Bedankt
dankjewel voor al die moeite
heel duidelijk allemaal
hier hebben we wat aan
Hele handige tips. Maar dat is al meer gezegd. Ik heb de tips ook opgeslagen.
bedankt!
ben nog geen prof maar hier heb ik heel veel aan!!! super!
thanks heb het opgeslagen! altijd handig
Bedankt voor de tips!
tips uit mijn kookboeken die ik goed vind:
* Zorgen dat je cake goed rijst.
Omdat de buitenkant van de cake als eerste wordt verhit kan deze eerder gaar zijn dan het midden. De randen rijzen dan minder terwijl het midden dat langzamer gaar wordt een koepel vormt.
Je kunt dit voorkomen door een natte handdoek rond het bakblik te wikkelen. De buitenkant wordt dan minder snel gaar en zodat de taart van boven egaal wordt.
*Koperen kommen.
Eiwitten rijzen beter als ze in een koperen kom klopt. Maak de kom schoon met zout en azijn en zorg dat deze vetvrij is.
Bedankt heb het gelijk opgeslagen, nu kan het niet meer misgaan
een vraagje
na het besmeren met borecreme, kan je dan direct aan de slag met de marsepein of moet je deze eerst laten afkoelen voordat je de marsepein erop doet?
alvast bedankt
een vraagje
na het besmeren met borecreme, kan je dan direct aan de slag met de marsepein of moet je deze eerst laten afkoelen voordat je de marsepein erop doet?alvast bedankt
Na het besmeren kun je gelijk verder, maar het is vaak beter om even te koelen. Zo voorkom je dat de taart gaat 'schuiven' de taart is dan een beetje hard en zo leg je de marsepein of het fondant er mooi overheen. Tevens kun je na het koelen nog strakker afsmeren als je de botercreme met een warm paletmes nog even naloopt. Dit kan het beste als de botercreme wat hard is en dus even in de koelkast heeft gestaan.
Handig zo een overzicht , dank je wel
Heel erg bedankt voor de goede tips!
Heb het gelijk uitgeprint..
Alleen heb ik nog een vraag in de hoop dat je hem natuurlijk wil beantwoorden:
Ik wil een taart maken met 2 a 3 lagen taarten boven op elkaar..
Eerst wil ik de 3 aparte taarten bekleden met rol fondant en uiteindelijk de 3 taarten op elkaar plaatsen. Moet ik tussen de taarten iets voor versteviging? zodat ze niet in elkaar klappen.
Ik zie mensen die doen er kitkats in, andere houten stokjes maar wat is het handigst?
Zo ja, plastic of houten stokjes in welke winkel kan ik dat kopen?
Heel erg bedankt voor de goede tips!
Heb het gelijk uitgeprint..
Alleen heb ik nog een vraag in de hoop dat je hem natuurlijk wil beantwoorden:
Ik wil een taart maken met 2 a 3 lagen taarten boven op elkaar..
Eerst wil ik de 3 aparte taarten bekleden met rol fondant en uiteindelijk de 3 taarten op elkaar plaatsen. Moet ik tussen de taarten iets voor versteviging? zodat ze niet in elkaar klappen.
Ik zie mensen die doen er kitkats in, andere houten stokjes maar wat is het handigst?
Zo ja, plastic of houten stokjes in welke winkel kan ik dat kopen?
Voor stapelen kun je prima kitkats gebruiken, wat ook gebruikt wordt, zijn douwels. Ik gebruik zelf ook rietjes, wel een aantal gebruiken hoor, zodat het flink stevig is.Tussen de taarten in moet je dan ook twee taartkartons (op elkaar plakken met de vetvrije kant naar buiten) leggen zodat de taarten niet in elkaar gaan zakken. Zorg ook voor een goede ondergrond dat stevig genoeg is voor de taart.
Dank je wel ervoor,wat een werk zeg
Gr Angelique
Super bedankt voor je reactie! Ik ga verder op onderzoek! SUPER!!
Hoi
Super dat je het hier zo neer zet, is zeker goed voor een beginner...
Alleen heb ik 1 opmerking, volgens onze banketbakker is het niet verstandig de taart in de vriezer te bewaren, de taart word er na het ontdooien niet mooier en lekkerder van... en doe je het wel dan nooit langer dan 3 week....
gr karintje
Hoi
Super dat je het hier zo neer zet, is zeker goed voor een beginner...
Alleen heb ik 1 opmerking, volgens onze banketbakker is het niet verstandig de taart in de vriezer te bewaren, de taart word er na het ontdooien niet mooier en lekkerder van... en doe je het wel dan nooit langer dan 3 week....gr karintje
Wij vriezen de taarten heel vaak in, nooit problemen mee gehad, ook van mijn cursisten krijg ik hele goede reacties. Ik weet niet of de banketbakker ook geheel beklede taarten invriest? Deze laten zich goed invriezen omdat ze dus bekleed zijn. Maar ieder zijn eigen smaak natuurlijk.
En de punten zijn inderdaad bedoelt voor beginners
erggg handig lijstje thnx a lot
Echt een super howto dit Heb 'm uitgeprint voor m'n bakmap en pak 'm er regelmatig even bij om iets na te lezen. Toppie!
erggg handig lijstje thnx a lot
OemRana's-Taarten schreef:erggg handig lijstje thnx a lot
Hoi Lot, Thx voor de tips!!
Heel erg bedankt voor alle goede tips. Ik ga ze gelijk gebruiken
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [TIPS] makkelijke tips voor bakken, vullen en bekleden
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.