Re: Waarom mixen gebruiken?

etmc schreef:

Dat bedoel ik ook voornamelijk suuz...

Dan zijn we het ergens wel met elkaar eens  :Y
Al zou ik het zelf niet zo zwart wit willen stellen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

52

Re: Waarom mixen gebruiken?

@ Grietje;
Nou ik houdt mij beschikbaar voor de puddingbroodjes :Y (Dieetiste zal wel zeggen :nooo ).
Kun je de eidooiers niet opsturen? Moet toch banketbakkersroom maken van de week, :lol:, zijn ze direct gemixt :grr:

Vind het fijn om jullie methodes eens te lezen, denk dat ik er zeker een aantal ga uitproberen, puur voor smaak.
Tja en de jam, die zal ik zelf gaan maken, deze week kiwi in de aanbeiding bij de poesz, dan moet ik maar kiwi-jam maken, bedenk me net dat ik die nog niet in de winkel heb gezien, :lol: . Oeh dat moet hem worden!


Graag zou ik even willen melden dat dit topic gaat over het gebruik van mixen en waarom je dit doet, niet over de verkoop en decoratie.

53 Laatst bewerkt door etmc (01-11-2010 17:33)

Re: Waarom mixen gebruiken?

Saskia mv Lisa schreef:

Ik gebruik voor de biscuitmix, die vinden wij het lekkerste en het zelf maken is hier heel ingewikkeld met mijn oven. Je moet dan verschillende temperaturen gebruiken en dat gaat niet goed met onze combioven. Voor de cctjes gebruik ik geen mix.

je hoeft biscuit helemaal niet oplopend te bakken en je eieren hoeven ook geen 37 graden te zijn

54

Re: Waarom mixen gebruiken?

Ik hou er ook van alles zelf een keertje uit te proberen, heb inderdaad ook zelf wel eens fondant en marsepein gemaakt :rolleyes:, en als ik zelfgemaakt lekkerder vind dan blijf ik het zelf maken. Zo vind ik cc-mix echt niet lekker, maak ik dus zelf, koekjes zijn zo simpel dat het de moeite van een mix niet waard is, maar de biscuitmix daarentegen vind ik lekkerder, en daarbij ook nog eens veel gemakkelijker dan eigen, dus dat gaat er bij mij nooooit meer eruit. De bc-mix was bij mij favoriet, maar sinds ik de mbc ontdekt heb gebruik ik die alleen nog maar in "noodgevallen" :9 :9 :9.
Oh, en dulce de leche van gecondenseerde melk, ook zo'n geval: lekker hoor! Maar als je een keer zelf met room en suiker gemaakt hebt... :9


Dus zo zie je maar, ieder stelt z'n eigen grenzen, zowel aan kokkerel-lol als aan tijd :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: Waarom mixen gebruiken?

etmc schreef:
Saskia mv Lisa schreef:

Ik gebruik voor de biscuitmix, die vinden wij het lekkerste en het zelf maken is hier heel ingewikkeld met mijn oven. Je moet dan verschillende temperaturen gebruiken en dat gaat niet goed met onze combioven. Voor de cctjes gebruik ik geen mix.

je hoeft biscuit helemaal niet oplopend te bakken en je eieren hoeven ook geen 37 graden te zijn

Okee, misschien dan toch eens proberen, of ik die dan lekkerder vind.

56 Laatst bewerkt door Carien (02-11-2010 09:51)

Re: Waarom mixen gebruiken?

jol_nda schreef:

@ Grietje;
Tja en de jam, die zal ik zelf gaan maken, deze week kiwi in de aanbeiding bij de poesz, dan moet ik maar kiwi-jam maken, bedenk me net dat ik die nog niet in de winkel heb gezien, :lol: . Oeh dat moet hem worden!

.

Even uit mijn hoofd: er is iets met kiwi's en geleren (wat een raar woord eigenlijk); dat 'bijt' elkaar volgens mij (net zoals ananas)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

57

Re: Waarom mixen gebruiken?

Carien schreef:
jol_nda schreef:

@ Grietje;
Tja en de jam, die zal ik zelf gaan maken, deze week kiwi in de aanbeiding bij de poesz, dan moet ik maar kiwi-jam maken, bedenk me net dat ik die nog niet in de winkel heb gezien, :lol: . Oeh dat moet hem worden!

.

Even uit mijn hoofd: er is iets met kiwi's en geleren (wat een raar woord eigenlijk); dat 'bijt' elkaar volgens mij (net zoals ananas)

dan de kiwi's blancheren :)

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

58

Re: Waarom mixen gebruiken?

OW????? :rolleyes:

Kan iemand mij vertellen hoe dat het beste kan doen?
Eventueel een recept? Zal vanavond zelf ook eens zoeken
met google.

Het gaat dan dus niet op dezelfde manier als met aarbeien?

Re: Waarom mixen gebruiken?

Als je even googlet op kiwi jam kom je allerlei recepten tegen.
Bepaalde enzymen in kiwi's breken gelatine af, dus je kunt het ook beter niet gebruiken op fondant of iets anders met gelatine.
Jam wordt doorgaans bereid met geleisuiker, en daar zit pectine in, geen gelatine.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

60

Re: Waarom mixen gebruiken?

Ik ben nog maar een beginner dus heb nog niet zoveel taarten gemaakt, maar ik gebruik eigenlijk voor alles een mix als dat kan.
Puur uit gemakzucht.
Misschien dat als ik wat ervarener word, het ook wel zelf ga proberen. Vooral vullingen en zo. Maar als die niet lekkerder zijn dan de mixen dan hou ik het mooi bij het gemak!

Groetjes, Monica

61

Re: Waarom mixen gebruiken?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Als je even googlet op kiwi jam kom je allerlei recepten tegen.
Bepaalde enzymen in kiwi's breken gelatine af, dus je kunt het ook beter niet gebruiken op fondant of iets anders met gelatine.
Jam wordt doorgaans bereid met geleisuiker, en daar zit pectine in, geen gelatine.

Ik ga even googlen.
Ik heb geleisuiker van csm gekocht, zoals ik het lees kan ik het dan
wel gebruiken bij fondant? Anders gebruik ik het gewoon in de cupcakes, als vulling en daarna een beetje botercreme erop.

62

Re: Waarom mixen gebruiken?

jam moet je sowieso inkoken als je t veilig onder fondant wil gebruiken

Re: Waarom mixen gebruiken?

Je kunt er rustig een taart mee vullen hoor, als het maar niet in aanraking komt met de fondant.
Geleisuiker kun je trouwens ook gewoon in de supermarkt halen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

64

Re: Waarom mixen gebruiken?

Ik maak trouwens altijd jam zonder geleisuiker maar met gewone suiker, gewoon laten inkoken kan dus ook.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

65

Re: Waarom mixen gebruiken?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Je kunt er rustig een taart mee vullen hoor, als het maar niet in aanraking komt met de fondant.
Geleisuiker kun je trouwens ook gewoon in de supermarkt halen :)

Weet ik, dit komt ook uit de supermarkt, alleen ik bedoelde het merk csm. Haha :lol:

66

Re: Waarom mixen gebruiken?

Dus vullen met kiwijam kan wel(met een botercreme dijkje).

Maar als je er een tweede vulling bij wilt doen, wat kun je
daar het beste voor kiezen?

Van zuivel word het bitter lees ik steeds...

67

Re: Waarom mixen gebruiken?

Als dat het geval is (weet dat het bij verse kiwi's is, weet niet of het bij verwarmde kiwi's ook het geval is), maar stel dat, dan moet je het apart in een laagje doen, en dan zonder botercremedijkje (want dat zou dan ook biter worden), maar een centimeter van de rand vandaan blijven. En dan je 'zuivel'vulling in een andere laag doen. Dat kan dan ook niet bitter worden  :)

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

68

Re: Waarom mixen gebruiken?

Ook niet als je het tegelijk in je mond stopt?

Re: Waarom mixen gebruiken?

anotschka schreef:

Ik maak trouwens altijd jam zonder geleisuiker maar met gewone suiker, gewoon laten inkoken kan dus ook.

Dit is wel nogal afhankelijk van het pectinegehalte in het fruit...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Waarom mixen gebruiken?

Het enzym dat zuivel bitter maakt heet actinidine, en het komt o.a. voor in kiwi's, ananas, mango, etc... Als je het fruit eerst blancheert (of kookt in geval van jam) deactiveer je de enzymen, waardoor de bittere smaak niet meer kan voorkomen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

71

Re: Waarom mixen gebruiken?

Aha, dus wanneer ik jam maak van de kiwi gaat de smaak niet achteruit?!

Ik denk dat ik kiwi jam ga combineren met lemon curd in een vanille cake. of banketbakkersroom met kiwijam en chocolade cake

72

Re: Waarom mixen gebruiken?

Bij de dekamarkt verkopen ze sinds kort wel kiwi-jam... maar lekker vind ik hem niet echt... vind het ook niet echt iets voor in een taart, maar ik hou sowieso niet van jam in een taart.

Ik maak trouwens ook best veel zelf hoor! Maar gebruik vaak een mix als basis. Lemoncurd maak ik juist altijd zelf, vind ik veel lekkerder dan uit de supermarkt of groothandel, en ik maak het in grote hoeveelheden en vries het in. Ook mousse en bavarois maak ik altijd zelf, ik vind de mix vreselijk vies. Ik doe ook nooit saroma in een creme of mousse. Maar gebruik wel een bc mix en soms ook kant en klare slagroom. Mona toetjes echt sporadisch, alleen als een klant erom vraagt. Biscuit bakken kan ik niet zo goed... nou ja... ik vind het gewoon makkelijker en lekkerder (en hoger) met een mix, en tja... dat vind ik dan belangrijker... dat het lekker is, en met een bruidstaart van 5 hoog, is het ook wel belangrijk dat ik snel kan bakken (dat weegt op tegen de kosten) en dat alle biscuits even hoog zijn enzo... tja... gemakszucht dus.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

73

Re: Waarom mixen gebruiken?

Suikertaartjes-Suuz schreef:
anotschka schreef:

Ik maak trouwens altijd jam zonder geleisuiker maar met gewone suiker, gewoon laten inkoken kan dus ook.

Dit is wel nogal afhankelijk van het pectinegehalte in het fruit...

Ik maak toch echt van alles jam zonder geleisuiker. Ook van fruitsoorten met een laag pectinegehalte.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

Re: Waarom mixen gebruiken?

Wordt jouw jam dan niet mierzoet?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

75

Re: Waarom mixen gebruiken?

Dat vind ik niet maar daar kunnen smaken natuurlijk verschillen. Bij aardbeien bv  is het 1:1. Bij sinaasappel-citroen-grapefruit zit ik wel denk ik op 1;1,5 maar daarvan is de inhoud ook zuurder. Bij ananas is het 1,5:1 omdat een ananas weer lekker vlezig is. Wat bijvoorbeeld ook helpt is fruit en suiker om en om in een jampan te leggen en zo 12 te laten intrekken of een combinate van verschillende fruitsoorten te maken waarvan de 1 een hoger pectinegehalte heeft dan de ander.
In ieder geval heb ik jam leren maken zonder geleisuiker omdat ik het uit een Italiaans boekje heb geleerd met echt de heerlijkste recepten maar daar kennen ze blijkbaar geen geleisuiker....

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl