Ik heb me hier ook in verdiept, in verband met het recept dat ik op de site heb gezet...
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … otercrème/
Ik heb informatie over salmonella en de risico's gevonden op een site die is opgezet door de Universiteit van Wageningen, daarvan mag je aannemen dat dat klopt. Salmonellabacteriën worden gedood door voedsel door en door te verhitten op 70 graden.
Als in MBC (zwitsere methode) maak, controleer ik de temperatuur van het suiker-eiwitmengsel met een suikerthermometer. 60 graden lukt makkelijk, 70 graden is moeilijker, het stolt snel dan. Daarom heb ik bij het recept gezet dat je voor zwangere vrouwen, kinderen en ouderen voor de zekerheid beter gepasteuriseerd eiwit of eiwit uit eiwitpoeder kunt gebruiken.
Vanwege de verplichting tot door-en-door-verhitten heb ik mijn twijfels of de vereiste 70 graden overal gehaald wordt met de Italiaanse methode... Wel al eens gemaakt, maar niet gecontroleerd met een thermometer.
Eigen taart is goud waard! ;)
Klik
HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en
HIER voor links van medebaksters!