26

Re: cake boss chocolade vulling

nou als je het kunt navragen graag. Ik dacht ook eerst dat het zo was zoals jij hier boven beschrijft, maar in dat linkje wat ik net had neergezet, staan ook tegenstrijdige berichten, die had ik ook gevonden op internet, dus beetje lastig waar je dan van moet uit gaan...  :think:

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: cake boss chocolade vulling

Waarschijnlijk moet je er wel heel goed op letten dat bij de Italiaanse echt de juiste temperartuur bereikt wordt, en bij de Zwitserse echt wachten tot alle suiker helemaal is opgelost..... Vaak denk je al gauw van "nou het zal wel goed zijn zo..."
Bij bbr is het makkelijker te zien doordat de garing van het eigeel ervoor zorgt dat het ook dikker wordt.
Ik zal er even achteraan gaan!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

28

Re: cake boss chocolade vulling

Ik heb me hier ook in verdiept, in verband met het recept dat ik op de site heb gezet...

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … otercrème/

Ik heb informatie over salmonella en de risico's gevonden op een site die is opgezet door de Universiteit van Wageningen, daarvan mag je aannemen dat dat klopt. Salmonellabacteriën worden gedood door voedsel door en door te verhitten op 70 graden.

Als in MBC (zwitsere methode) maak, controleer ik de temperatuur van het suiker-eiwitmengsel met een suikerthermometer. 60 graden lukt makkelijk, 70 graden is moeilijker, het stolt snel dan. Daarom heb ik bij het recept gezet dat je voor zwangere vrouwen, kinderen en ouderen voor de zekerheid beter gepasteuriseerd eiwit of eiwit uit eiwitpoeder kunt gebruiken.

Vanwege de verplichting tot door-en-door-verhitten heb ik mijn twijfels of de vereiste 70 graden overal gehaald wordt met de Italiaanse methode... Wel al eens gemaakt, maar niet gecontroleerd met een thermometer.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

Re: cake boss chocolade vulling

Wat fijn dat je al die moeite hebt gedaan!! Het staat er inderdaad wel makkelijk beschreven allemaal, maar de uitvoer is blijkbaar toch meer voor de experts.
Ik zal er in mijn volgende reactie rekening mee houden.

Dank je wel Jozien!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

30

Re: cake boss chocolade vulling

Hoi Jozien,

Ik heb ook geen thermometer om de 70 graden te checken, en als het echt zo moeilijk is om ze heet genoeg te krijgen, ga ik denk ik toch liever aan de eiwitpoeder met al die zwangeren om me heen nu.

Heb je toevallig een alternatief recept voor swiss meringue botercreme MET eiwitpoeder ipv eiwitten? Want ik weet niet hoe ik die moet gebruiken in jouw recept.

Om even terug te komen op het topic:
@suus (ja en DAN ga ik hem mengen met de chocolade ganache... jumjum )

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

31

Re: cake boss chocolade vulling

Jozien, bedankt!!!

in het recept wordt 140gram eiwitten aangegeven, 1 eiwit is 5gram eiwitpoeder en 30gram water, uurtje of langer, nachtje ofzo, in laten trekken en doorroeren. Dus eerdergenoemde aantallen keer 4 :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

32

Re: cake boss chocolade vulling

Ah super :) Dat ga ik even opslaan. Is het misschien een idee om de verrekening naar eiwitpoeder als alternatief bij het recept op te slaan?

Allemaal super bedankt! Ben er echt blij mee, want als je eieren een beetje eng vind, loop je toch tegen muurtjes op in sommige recepten. Dus heel fijn. dankje voor het uitzoeken.

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

33

Re: cake boss chocolade vulling

Heb gepasteuriseerd eiwit gevonden bij de sligro :)
Probleem opgelost.
Thx allemaal :)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/