1

Onderwerp: Waarmee bekleed ik deze taart? Marsepein/frosting/botercreme/??

Hallo,

Ik wil een taart maken ongeveer zoals op de foto. Nu is mijn vraag, waarmee bekleed ik deze het best? Ik wil hem zo strak mogelijk hebben, dat wordt nog wel een opgave met mijn ervaring.... Ik bak voor dochters elk jaar de verjaardagstaart, dus twee per jaar. Schiet niet echt op qua ervaring  ;). Normaal gebruik ik marsepein voor mijn taarten, maar ik denk dat ik hem daarmee niet zo strak krijg. Misschien met witte botercreme of garnache... hoor graag jullie tips!
Ook hoor ik graag tips over hoe zo'n tekst te plaatsen. Kan ik dat gewoon spuiten met aangelengde poedersuiker?

Gr. Erwin


https://i.postimg.cc/ftzKSRxg/6124221765dd480ca4ac50dc71676216.jpg

2

Re: Waarmee bekleed ik deze taart? Marsepein/frosting/botercreme/??

Als ik het plaatje zo zie, is dit inderdaad afgesmeerd met botercreme. De tekst en stippen zijn vermoed ik gewoon gekleurde creme. Strak afsmeren is vooral een kwestie van veel doen, in dit geval kun je denk ik het makkelijkst 2 vierkante taartkartonnen op de boven en onderkant leggen, goed recht boven elkaar, zodat je er met je schraper langskan om de zijkanten recht en strak af te smeren.