1

Onderwerp: Recept champagne mousse

Hallo allemaal

Normal gebruik ik het champagnemousse recept van deze site als vulling voor bijzondere taarten. Nu is het op dit moment niet mogelijk om in de recepten te zoeken..... Heeft iemand het recept voor me. Alvast dank

er zit in citroen, champagne, gelatine, slagroom.....???? Iemand een idee/hulp

2

Re: Recept champagne mousse

Ik heb je bericht even een eigen topic gegeven, het topic waar je in had gereageerd ging ergens anders over :)

Bij deze het recept:

Bereidingswijze

De helft van de suiker met het sap van de citroen, de citroenschil en de champagne aan de kook brengen, ongeveer 5 minuten laten trekken.
Het vocht zeven, iets laten afkoelen.
De eidooiers met de andere helft van de suiker luchtig kloppen.
Mengsels bij elkaar doen en zachtjes verwarmen tot het gaat binden, daarna de geweekte gelatine erbij doen.
Slagroom stijf kloppen.
De champagnecrème op ijs of in ijskoud water kloppen tot het afgekoeld is.
De champagne crème mengen met de stijfgeklopte slagroom.

Tips:
Drie maal deze hoeveelheid is voldoende voor een (bruids)taart bestaande uit vier taarten, elke taart 2 maal doorgesneden.
Een eenvoudige champagnecreme maak je met mix voor botercreme. Vervang het water door champagne of een andere mousserende witte wijn naar keuze.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Recept champagne mousse

Hallo Marianna,

Heb je voor mij ook de ingredientenlijst. Dat zou helemaal super zijn. ALvast dank

4

Re: Recept champagne mousse

Oh, die ben ik vergeten te knippen en te plakken, sorry :)


Ingrediënten

    100 gr suiker
    100 ml champagne of cava
    1 citroen
    3 eidooiers
    3 bl gelatine
    400 ml slagroom

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag