1 Laatst bewerkt door dollelollypop (21-09-2019 14:07)

Onderwerp: Belgische Koffiekoeken

Ik was in belgië en daar kreeg ik een koffiekoek.
Het is alleen bladerdeeg met pudding en chocolade maar ik vond hem erg lekker en dan vooral als het bladerdeeg wat zachter is en minder knapperig dus ik denk iets langer laten liggen :)

Nog even later iets bijgeplaatst want de koeken horen met zelfgemaakt bladerdeeg gemaakt te worden en dat is toch anders.
NU vind ik dat een hels karwei dus heb de croissantjesdeeg van Danerol gebruikt voor de nieuwere versie en die is inderdaad veel lekkerder en komt overeen met de echte uit belgië :)

https://myalbum.com/photo/pvFAbWTAQVKF/360.jpg

https://myalbum.com/photo/LiKwHmxL2nbs/360.jpg

https://myalbum.com/photo/B7rxHoHZfBDd/360.jpg

https://myalbum.com/photo/Ls734ZLZan2S/360.jpg

https://myalbum.com/photo/or7sL9cPxxVc/360.jpg


Dit zijn de echte laat maar zeggen

https://myalbum.com/photo/eXR7EYFifkQJ/360.jpg

https://myalbum.com/photo/BHawt9NNQitZ/360.jpg

https://myalbum.com/photo/5gy4foCAfjSf/360.jpg

https://myalbum.com/photo/uKQt9YDUQZCD/360.jpg

https://myalbum.com/photo/CgiocvPryoV7/360.jpg

2

Re: Belgische Koffiekoeken

En, smaakten ze hetzelfde ;)? Ze zien er goed uit!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Belgische Koffiekoeken

lady-vall schreef:

En, smaakten ze hetzelfde ;)? Ze zien er goed uit!


Nee toch net even anders maar ik weet nu hoe het komt.
Ik heb geen gerezen bladerdeeg gebruikt maar diepvriesbladerdeeg.
Maar bladerdeeg zelf maken is best een heel karwei en als ze het hier binnen een paar minuten wegeten vin d ik dat zonde van al die moeite want die moeite zie je nergens in terug.

Ik ga het nog eens proberen maar dan met croissantjesdeeg uit een blikje.
Iemand vroeg me of dat ook kon en ik dacht dat zou best eens kunnen dus dat ga ik maar meteen proberen :)

4

Re: Belgische Koffiekoeken

Misschien dat je ook “vers” bladerdeeg van Fanny (merknaam) kan gebruiken?

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

Re: Belgische Koffiekoeken

sugar100 schreef:

Misschien dat je ook “vers” bladerdeeg van Fanny (merknaam) kan gebruiken?

Heb ik ook gemaakt gelijk met het croissantjesdeeg maar die tante franny smaakt ook weer anders.
Hij kwam wel hoger dan het croissantjesdeeg maar de smaak van het croissantjesdeeg is toch het deeg wat ik moest hebben.

Die van tante franny zijn ook lekker hoor maar niet zo lekker als daneroldeeg.