1

Onderwerp: Taart met caramel, pacanoten, ganache, chococake, slagroom en fruit

Vanavond visite dus een lekker taartje gemaakt :)
Koekbodem met karamel en pcanoten, daar bovenop een chocoladeganachelaag, dan een chocoladecake besmeerd met slagroom/mascarpone, aardbeien en weer bedekt met slagroom/mascarpone en daarna versieren naar wens.

https://myalbum.com/photo/rhhXZrUJQX3z/360.jpg

https://myalbum.com/photo/faFhFUz3x2WD/360.jpg

https://myalbum.com/photo/qLkQZSYCxUBX/360.jpg

https://myalbum.com/photo/igiwERTRoExB/360.jpg

https://myalbum.com/photo/GAaTMowgJjt8/360.jpg

2

Re: Taart met caramel, pacanoten, ganache, chococake, slagroom en fruit

Hemeltje lief wat een pure verwennerij!!! Ziet er geweldig uit!!! Hoe maak je hem zo mooi rond met de room?

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

3

Re: Taart met caramel, pacanoten, ganache, chococake, slagroom en fruit

:thumb: ziet er weer mooi uit!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

4

Re: Taart met caramel, pacanoten, ganache, chococake, slagroom en fruit

Pfoe, alleen al het zien van de taart maakt mijn buik doen ploffen  :lol:
De visite gaat rollend de deur weer uit.

Maar als altijd, ziet het er weer heerlijk uit!

Re: Taart met caramel, pacanoten, ganache, chococake, slagroom en fruit

lady-vall schreef:

Hemeltje lief wat een pure verwennerij!!! Ziet er geweldig uit!!! Hoe maak je hem zo mooi rond met de room?

Dankjewel
Misschien snap je het beter als je het recept ziet :)

Taart met caramel, chocoladeganache, chocoladecake,slagroom/mascarpone en bosfruit

Amandelboterdeeg
250 gr. bloem
30 gr. amandelpoeder
150 gr zachte roomboter
90 gr. suiker
1 ei
snufje zout
vanille

Doe de bloem en de amandelpoeder in een schaal en doe meng daar met de hand de boter, ei, suiker, zout, vanille en vanille door tot het een mooi homogeen deeg is. wikkel in plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot ongeveer 2½ mm. en bekleed daar de ingevette taartvorm met losse bodem van 22 cm mee in, prik gaatjes met een vork in de bodem en laat het weer even een half uurtje in de koelkast rusten.
Bak de bodem op 180 graden in 20 minuten gaar. Laat afkoelen.

Caramel
120 ml. slagroom
10 gr. honing
90 gr. suiker
60 gr. peca of walnoten

Klop de slagroom met de honing tot halfvast op. Smelt in een pannetje 30 gr. suiker tot de suiker wat gesmolten is en voeg dan steeds wat suiker bij tot het het uiteindelijk gekarameliseerd is.
Meng er de opgeklopte room door en kook de karamel nog 3 minuten onder voortdurend roeren.
Doe de caramel in het gebakken taartje, druk er de peca/walnoten in, zet het in de koelkast om af te koelen en op te stijven.


Chocolade ganache
200 gr. pure chocolade fijn gehakt
200 ml. slagroom

Doe de slagroom in een pannetje en zodra de slagroom omhoog komt haal je het van het vuur en giet je het over de gehakte chocolade. Roeren tot het een egale ganache is en giet het over de caramellaag heen.
Zet het weer terug in de koelkast en laat het opstijven.

Slagroom/mascarpone
350 ml. slagroom
250 gr. mascarpone
4 eetlepels suiker

Doe alles in een kom, mix het de slagroom het stijf is, doe het in een spuitzak met spuitmondje met karteltje en leg in de koelkast tot gebruik.

350 gr. Aardbeien
voor de vulling en versiering en wat blauwe bessen en frambozen.

Chocoladecake.
1 pak koopmans chocoladecake.

Maak van een half pak de cake zoals op de verpakking staat en bak het 20/25 minuten in een bakblik van 18 cm doornsee. Zodra de cake klaar is laat je het af koelen en snijd de onderste en bovenste laag van de cake af zodat je een plak van het midden van de cake overhoud van ongeveer 1½ tot 2 cm dik en leg die op de ganachelaag.
Spuit op de plak cake wat slagroom/mascarpone tot het bedekt is en bedek de laag met halve aardbeien. Bedek daarna ook de aardbeien met slagroom/mascarpone.
Versier de taart aan de zijkanten nog met slagroom en aardbeien en met wat je zelf verder wilt.

Re: Taart met caramel, pacanoten, ganache, chococake, slagroom en fruit

Nice lady schreef:

Pfoe, alleen al het zien van de taart maakt mijn buik doen ploffen  :lol:
De visite gaat rollend de deur weer uit.

Maar als altijd, ziet het er weer heerlijk uit!

Ze klagen altijd dat ze al vol zitten na de koffie maar na een poosje gaan er de hapjes ook best nog in ;-)

Re: Taart met caramel, pacanoten, ganache, chococake, slagroom en fruit

sugar100 schreef:

:thumb: ziet er weer mooi uit!

Dankjewel :)

Re: Taart met caramel, pacanoten, ganache, chococake, slagroom en fruit

Heel mooi gemaakt weer! En ziet er zo lekker uit! :)

Re: Taart met caramel, pacanoten, ganache, chococake, slagroom en fruit

Dankjewel dames, erg aardig van jullie :)