1

Onderwerp: Een hazelnoot-meringue-vulling in een biscuittaart?

Hoi allemaal,

Denken jullie dat een hazelnoot meringue vulling (zoals de beroemde maison kelder taart) lekker is als vulling in een biscuittaart?

Ik heb het verzoek gekregen om dit te maken maar ik heb geen ervaring met deze (knapperige) meringue in een biscuittaart..

Alvast bedankt voor het meedenken!

Deliclaire, de toef op de taart.

2 Laatst bewerkt door Home mAade (19-03-2019 09:00)

Re: Een hazelnoot-meringue-vulling in een biscuittaart?

Mijn ervaring is dat de meringue zacht wordt. Ik probeerde het dus ooit uit maar door het vocht in een vulling en het zachte biscuit wordt het schuim zacht.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

Re: Een hazelnoot-meringue-vulling in een biscuittaart?

De maison Kelder merinque taart is  taart op een zichzelf en is denk ik niet te gebruiken als vulling.

Als je zondigt zondig dan lekker

4

Re: Een hazelnoot-meringue-vulling in een biscuittaart?

Bedoelen ze niet alleen de hazelnootvulling? Dus zonder de meringue?  :think:
En net als wat Lang Delftje zegt...het is een op zichzelf staande taart. Net alsof je puddingbroodjesvulling doet (dus incl het brood). Misschien een rare vergelijking maar zo zie ik het  :o  ;-)

Re: Een hazelnoot-meringue-vulling in een biscuittaart?

Volgens mij is de taart gevuld met slagroom en mokka creme.
Het schuim wordt gemaakt met patiwit(eiwit vervanger)
De taart wordt afgesmeerd met mokkacreme en aangezet met hazelnoot stukjes.

FF op de website gekeken van Maison Kelder. Maar wat een meuk zit er tegenwoordig in. De ouwe Jonker (persoonlijk gekend) zou zich omdraaien in zijn graf. (geniale man de ouwe Jonker maakte zelf zijn eigen machines om de hazelnoot plakken te maken.)

Als je zondigt zondig dan lekker

6

Re: Een hazelnoot-meringue-vulling in een biscuittaart?

Ik ken dè maison kelder niet maar hier bij De Rouw (paar keer beste pattisser van Nederland geweest  ;-) ) hebben ze wel iets soortgelijks.
En tja, die goeie oude tijd  ;-) . Ben niet oud maar had soms wel eerder geboren willen worden  ;)

Re: Een hazelnoot-meringue-vulling in een biscuittaart?

Je kunt misschien stukjes meringue door de botercreme mengen!

https://bakkenzondermix.nl

8

Re: Een hazelnoot-meringue-vulling in een biscuittaart?

Boter & Bloem schreef:

Je kunt misschien stukjes meringue door de botercreme mengen!

https://bakkenzondermix.nl

Lijk me dat dat zacht wordt en dan ben je het merinque effect kwijt.
Of denk ik te logisch ;)

Re: Een hazelnoot-meringue-vulling in een biscuittaart?

Willeke87 schreef:
Boter & Bloem schreef:

Je kunt misschien stukjes meringue door de botercreme mengen!

https://bakkenzondermix.nl

Lijk me dat dat zacht wordt en dan ben je het merinque effect kwijt.
Of denk ik te logisch ;)


Nee

Als je zondigt zondig dan lekker