1

Onderwerp: Frambozen Frangipanetaart

Frambozen Frangipanetaart.
Omdat ik vanavond visite krijg :)

https://myalbum.com/photo/OPzVJqzNX7a9/360.jpg

https://myalbum.com/photo/aigxcsNFUy4j/360.jpg

https://myalbum.com/photo/IrXgrHQhCEq7/360.jpg

https://myalbum.com/photo/jLZMQhKK7eFa/360.jpg

https://myalbum.com/photo/bS2nwfwJ1Dyk/360.jpg

2

Re: Frambozen Frangipanetaart

Ook al zo goddelijk!!!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

3

Re: Frambozen Frangipanetaart

Hier zou ik het recept ook wel van willen hahaha, ik vind allea wat jij maakt er zo lekker uitzien

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

4

Re: Frambozen Frangipanetaart

mmh! Heerlijk, Marjon!

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

Re: Frambozen Frangipanetaart

Dankjewel Dames :)

Frambozentaart met frangipane – recept

Ingrediënten

Voor het deeg
•    175 gr bloem
•    75 gr witte basterdsuiker
•    40 gr amandelmeel
•    100 gr boter, op kamertemperatuur
•    1 ei
•    ¼ tl zout

Voor de frangipane
•    50 gr boter, op kamertemperatuur
•    50 gr suiker
•    ¼ citroen, rasp
•    snuf zout
•    1 ei
•    50 gr amandelmeel

Verder nodig
•    boter, om in te vetten
•    3/4 recept banketbakkersroom
•    verse frambozen

Bereiding: Frambozentaart met frangipane
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng hier een mooi deeg van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een lage taartvorm (of taartring) van 20 centimeter doorsnede en ongeveer 2,5 centimeter hoog in met boter. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 millimeter. Bekleed de vorm met het deeg en laat daarbij het deeg over de rand hangen. Prik het deeg op de bodem meerdere malen in met een vork en laat het nog 20 minuten rusten in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de frangipane door elkaar en verdeel dat over de bodem. Bak de bodem 15 minuten, snijd het overhangende deeg aan de bovenkant van de vorm van binnen naar buiten recht af. Bak de taartbodem nog 10 tot 20 minuten tot deze gaar en goudbruin is. Laat de bodem afkoelen en verwijder de vorm.
Klop de banketbakkersroom los en verdeel deze over de bodem. Garneer de room met frambozen en bestuif deze licht met poedersuiker.

6

Re: Frambozen Frangipanetaart

Ziet er weer heerlijk uit Marion!  :thumb:  :thumb:  ( Zoals altijd  :y  )

Re: Frambozen Frangipanetaart

LaLuub schreef:

Ziet er weer heerlijk uit Marion!  :thumb:  :thumb:  ( Zoals altijd  :y  )


Dankjewel :)