1

Onderwerp: Baileys moussetaart

Maandag pas jarig en ik vier het niet maar krijg morgen visite en heb daarom deze baileys moussetaart met karamelglaze gemaakt.
In etappes gemaakt, in de vriezer bewaart en vandaag afgemaakt.

https://myalbum.com/photo/pqpGtPNjmvkd/360.jpg

https://myalbum.com/photo/yOFDfVSkGaOU/360.jpg

https://myalbum.com/photo/ZQjHmoHuR8Ei/360.jpg

https://myalbum.com/photo/b1oUelraYm2G/360.jpg

2

Re: Baileys moussetaart

Ziet er weer lekker en mooi uit!  :thumb:
Alvast gefeliciteerd!

3

Re: Baileys moussetaart

Tjemig wat een plaatje, ben heel benieuwd hoe dat smaakt! Gefeliciteeeerd!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

4

Re: Baileys moussetaart

Wauw, het is echt een mooie taart met al die laagjes zo, prachtig. :thumb:
En een gezellige dag vandaag :)

Re: Baileys moussetaart

Hartelijk dank allemaal en vanavond gaan ze proeven dus ik ben ook benbieuwd.
Ik mag nog niet dus ik sla even over.
Wel jammer maar het is even niet anders :)

6

Re: Baileys moussetaart

Ziet er verrukkelijk uit, en het is weer een plaatje!
Ik verhuis hem wel even naar de juiste rubriek :)

[MOVE] --> Taartenparade

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Deàllerleukstetaartenshop vind je in Den Haag!

7

Re: Baileys moussetaart

Van harte Marion! Viel die goed in de smaak? Is hij moeilijk om te maken?

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Baileys moussetaart

Marianne schreef:

Ziet er verrukkelijk uit, en het is weer een plaatje!
Ik verhuis hem wel even naar de juiste rubriek :)

[MOVE] --> Taartenparade


Oh sorry heb ik hem verkeerd geplaatst?
Dan heb ik even niet goed opgelet het spijt me :)

Re: Baileys moussetaart

lady-vall schreef:

Van harte Marion! Viel die goed in de smaak? Is hij moeilijk om te maken?


Hallo nee hoor niet moeilijk en hij was heerlijk.
Ik maakte hem wel in etappes want je moet alle lagen ( behalve de mousse ) eerst in de vriezer doen dus dat scheelt.
Ik heb een heel klein stukje geproefd want wilde hem toch proeven ondanks ik op dieet ben :)

Entremets Baileys
ingrediënten
Cacaokoekje zonder bloem
108 g eiwitten bij kamertemperatuur
117 g basterdsuiker
72 g eierdooiers
34 g bitter cacaopoeder

Romige donkere chocolade
64 g verse room
112 g volle melk
32 g dooier
22 g basterdsuiker
6 g bittere cacao
80 g pure chocolade van 70%
0.63 g gelatine in vellen
fondant crispearls

Romig met karamel
1,8 g gelatine in vellen
45 g eierdooiers
120 g verse room
72 g basterdsuiker
23 g water
11,25 g glucosestroop
27 g verse room

Beiers in de Baileys
200 g Bayles
75 g basterdsuiker
100 g gepasteuriseerde eierdooiers
7,5 g gelatine in vellen
253 g verse room

Poedersuiker met karamel
235 g kristalsuiker
235 g water
202 g verse room
16 g Maizena
30 g water
10.8 g gelatine in vellen

Instructions
Cacaokoekje zonder bloem
Zet de oven aan bij 190 ° C (ik heb 180 ° C geventileerd)
Bekleed een bakblik 25x35 cm met perkamentpapier.
Klop de eiwitten met de suiker.
Voeg met een rubberen spatel de eierdooiers, gezeefde cacao toe en meng voorzichtig.
Verdeel het mengsel op het ovenpapier en bak het koekje ongeveer 10-11 minuten (I 11 minuten op 180 °).
Haal uit de oven, dek af met een vel bakpapier en draai het voorzichtig uit de bakplaat.
Laat afkoelen.
Houder 1 van schijf 1 met een diameter van 16 cm, wikkel de film in en zet opzij (of bevries).

Romige donkere chocolade
Week gelatine in koud water.
Meng in een kom de eierdooiers, suiker en gezeefde cacao.
Hak de chocolade.
Breng de melk en room aan de kook in een pan, giet er roomse eidooiers over en meng.
Filtreer het mengsel, doe het terug in de pan, zet het terug op het vuur en kook tot 82 ° C, onder voortdurend roeren.
Voeg van de hitte de geperste gelei toe en meng goed tot het volledig gesmolten is.
Giet het mengsel over de chocolade en emulgeer goed.
Giet 227 g room in een siliconenvorm met een diameter van 16 cm (of in een ring met film en acetaat).
Bestrooi het oppervlak met crispearls.
Koel en bevries.

Romig met karamel
Week gelatine in koud water.
Meng in een kleine kom de eierdooiers met 120 g verse room.
Maak een karamel met water, suiker en glucosestroop.
Breng de 27 g room en kook, en wanneer de karamel goudbruin is, reduceer het (uit het vuur) met de kokende room, onder voortdurend roeren.
Voeg het room / eidooiermengsel toe en keer terug naar het vuur.
Kook tot 82 ° C, onder voortdurend roeren (het duurt een paar seconden).
Wanneer het mengsel 70 ° C bereikt, voeg je de geperste gelei toe en meng je.
Giet in de vorm boven de romige chocolade (h 1 cm.) En vries in.
(zie opmerkingen).

Beiers in de Baileys
Week gelatine in koud water.
Breng de Bayles aan de kook (ongeveer 80 ° C).
Meng in een kom met een garde de eidooiers met de suiker tot een homogeen mengsel is verkregen.
Giet de likeur op het mengsel van eierdooiers / suiker, filter, breng het weer aan het vuur en roer constant, kook totdat het mengsel begint te verdikken (ongeveer 68/70 ° C).
(vanwege de alcohol in de likeur stollen de eieren vóór 82 ° C. Let op.
Daarom is het juist om deze reden beter om gepasteuriseerde eierdooiers te gebruiken, omdat de temperatuur van de Engelse room niet voldoende is om de dooiers te pasteuriseren).
Haal van het vuur en giet het in een koude kom.
Voeg de geperste gelei toe en mix tot het volledig gesmolten is.
(je kunt ook emulgeren met een dompelpomp)
Wanneer de crème 25/30 ° C bereikt, halveert u de room en neemt u deze 2 tot 3 keer van boven naar beneden op in het mengsel.

Poedersuiker met karamel
Week gelatine in koud water.
Verdun het zetmeel met 30 g water en houd opzij.
Karameliseer de droge suiker.
Breng tegelijkertijd water en room aan de kook.
Haal van het vuur, dep de karamel met het water / creme-mengsel en meng met een garde.
Voeg het verdunde zetmeel toe, roer en breng het opnieuw aan de kook.
Wacht een tijdje tot de temperatuur daalt en voeg de geperste gelei toe.
Meng met een dompelmixer tot een homogeen mengsel is verkregen.
Bedek met folie en plaats het in de koelkast gedurende 12 uur.

montage
Bedek met een film en acetaat een gebaksring met een diameter van 18 cm en een hoogte van 4,5 cm.
Giet een stuk Beierse in de ring en koel een paar minuten in de vriezer.
Plaats de ingevroren invoeging met caramel romig in het midden en druk lichtjes in het midden.
Giet een beetje meer Beierse en sluit met het cacaokoekje.
Bevriezen.

Serveren
Leg de cake op een grill.
Verwarm het glazuur, wacht tot de temperatuur 28-30 ° C bereikt en laat de cake glazuren.
Versier met cacao grué en chocolade borden.
Bewaar in de koelkast minstens 8 uur voor het serveren.

10

Re: Baileys moussetaart

Wat een recept...dat is nog een flinke uitdaging voor mij haha! Maar super bedankt, hij staat op mijn bucket taart lijst  O-)

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Baileys moussetaart

lady-vall schreef:

Wat een recept...dat is nog een flinke uitdaging voor mij haha! Maar super bedankt, hij staat op mijn bucket taart lijst  O-)

Graag gedaan en ja het is even een dingetje maar ik deed het gewoon in etappes dan valt het best mee.
En ik moet zeggen het is de moeite waard :)