1

Onderwerp: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Dit schijnt de nieuwe trend taart maken te zijn dus ik wilde niet achterblijven :)

https://myalbum.com/photo/1qrayHazCk1F/360.jpg

https://myalbum.com/photo/i7SOeLw1Jlxs/360.jpg

https://myalbum.com/photo/1dalR9M6aAuf/360.jpg

https://myalbum.com/photo/e0EQXjs3UI36/360.jpg

https://myalbum.com/photo/C92xShoWFp0W/360.jpg


https://myalbum.com/photo/F2fIBnIRSelT/360.jpg

2

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Erg mooi!!  :thumb:

Echt iets voor jou omdat gelijk uit te proberen :lol: , ziet er heerlijk uit :9  :9

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Baklataart schreef:

Erg mooi!!  :thumb:

Echt iets voor jou omdat gelijk uit te proberen :lol: , ziet er heerlijk uit :9  :9

Dankjewel en het was heel makkelijk hoor dat kan iedereen zo simpel is het :)
Als je het recept wil hebben zeg je het maar hoor dan plaats ik het erbij :)

4

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Graag haha! Lijkt me enorm lekker!! Ziet er goed uit

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

dollelollypop schreef:
Baklataart schreef:

Erg mooi!!  :thumb:

Echt iets voor jou omdat gelijk uit te proberen :lol: , ziet er heerlijk uit :9  :9

Dankjewel en het was heel makkelijk hoor dat kan iedereen zo simpel is het :)
Als je het recept wil hebben zeg je het maar hoor dan plaats ik het erbij :)


Koektaart

Voor het deeg:
120 gram roomboter
120 gram witte basterd
3 gram zout
25 gram ei
250 gram bloem
5 gram bakpoeder


Alles bij elkaar doen en mengen tot een vaste bal.
Dan even plat maken en een half uurtje in de koelkast leggen.
Daarna uitrollen en 2 ringen uitsteken of met een mesje en een sjabloon uitsnijden.
Bakken in de oven op 180 graden 15 minuten.

Voor de vulling:
240 ml. Melk
25 gram custardpoeder
60 gram suiker
300 ml. Slagroom
beetje kleurstof

Kook de melk en doe wat van de gekookte melk bij de custard om een papje te maken.
Daarna doe je alle custard bij de rest van de melk en laat het nog 1 minuutje koken.
Daarna helemaal af laten koelen.
Mix de 300 ml. Slagroom en spatel daar de custardpudding doorheen en een beetje kleurstof.
In een spuitzak met een spuitmondje en spuiten maar.
Daarna versieren met van alles wat je zelf wil.

Succes maar het is echt niet zo moeilijk :)

6

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Prachtig!!!!!!!!!!!!!!!
Ook heel mooi die ring, niet recht maar gekarteld. Knap!!!
Heb het receptje opgeslaan want ga het zelf eens proberen. Ik dacht zelf aan biscuit/cake maar gaat misschien uitdrogen dus beter deze koek versie eens uittesten :)

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Melou schreef:

Prachtig!!!!!!!!!!!!!!!
Ook heel mooi die ring, niet recht maar gekarteld. Knap!!!
Heb het receptje opgeslaan want ga het zelf eens proberen. Ik dacht zelf aan biscuit/cake maar gaat misschien uitdrogen dus beter deze koek versie eens uittesten :)

Je kunt het ook met gewone cake doen want ik maak mijn marsepeintaarten ook altijd van echte cake.
Ik vind bisquit cake niet lekker en veel droger.
Met deze koek is hij ook lekker maar ik ga hem zeker ook een keer proberen met cake :)

8

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Ziet er lekker uit! Bedankt voor het recept. Wil hem ook snel gaan uitproberen

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Flowertje36 schreef:

Ziet er lekker uit! Bedankt voor het recept. Wil hem ook snel gaan uitproberen


Dankjewel en graag gedaan hoor.
Het is erg simpel en er kan eigenlijk niks fout gaan :)

10

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Hoi, erg leuk gedaan, wil hem ook graag gaan maken voor mijn eigen verjaardag in maart. Wat is jou ervaring met het doorsnijden van deze taarten. Gaat denk ik niet zo makkelijk als een gewoon biscuit.

Druk je met de twee lagen niet de vulling in elkaar?

Taart groetjes Ellen

Taart groetjes Ellen

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Ellen Lagas schreef:

Hoi, erg leuk gedaan, wil hem ook graag gaan maken voor mijn eigen verjaardag in maart. Wat is jou ervaring met het doorsnijden van deze taarten. Gaat denk ik niet zo makkelijk als een gewoon biscuit.

Druk je met de twee lagen niet de vulling in elkaar?

Taart groetjes Ellen


Hallo Ellen

ALs je naar boven kijk naar de foto's dan zie je ook hoe ik de taart doorsnijd :)
Ik knip hem door en dat gaat heel erg goed.
Ik heb geprobeerd te snijden maar dat lukt niet echt dus knippen is de oplossing.
En nee hoor de verdeling van de toeven zijn erg goed waardoor de boel niet inzakt :)

12

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Ok, dank je wel!

Taart groetjes Ellen

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Ellen Lagas schreef:

Ok, dank je wel!

Graag gedaan  :)

14

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

dollelollypop schreef:
Ellen Lagas schreef:

Hoi, erg leuk gedaan, wil hem ook graag gaan maken voor mijn eigen verjaardag in maart. Wat is jou ervaring met het doorsnijden van deze taarten. Gaat denk ik niet zo makkelijk als een gewoon biscuit.

Druk je met de twee lagen niet de vulling in elkaar?

Taart groetjes Ellen


Hallo Ellen

ALs je naar boven kijk naar de foto's dan zie je ook hoe ik de taart doorsnijd :)
Ik knip hem door en dat gaat heel erg goed.
Ik heb geprobeerd te snijden maar dat lukt niet echt dus knippen is de oplossing.
En nee hoor de verdeling van de toeven zijn erg goed waardoor de boel niet inzakt :)

Ik denk dat Ellen bedoelde: als je de taart snijdt, druk je dan de vulling er niet tussenuit? (Alsof je een tompouce netjes met een vork probeert te eten?) Ik verwacht eigenlijk ook dat het een zooi wordt en de vulling eruit drukt; maar jouw idee van knippen is wel een briljant idee. Zou ik zelf dus nooit bedacht hebben: taart knippen  :lol:

Wel heel mooi!

15

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Daar wil je toch zeker gelijk je tanden in zetten? Mmmmm!  :9

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

e.b.m. schreef:

Daar wil je toch zeker gelijk je tanden in zetten? Mmmmm!  :9

Dankjewel :)

17

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Ik ben vandaag bezig geweest met proberen te maken van deze taart.

De koekjes gingen fantastisch totdat ik bij de custard kwam.
Eerst ging het mengsel al fout. Nou nog een x proberen ja gelukt

Tot ik bij de slagroom aan kwam.
Moet je deze stijf kloppen en dan het mengsel er door?
Dat ging hier dus helemaal fout. Slagroom was zo in eens niet meer stijf en dan krijg je het ook niet meer goed.

Nu had ik helaas maar voor 1 keer proberen slagroom in huis.  Maar wat kan er fout zijn gegaan ?

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Slagroom inderdaad stijfkloppen en dan er doorheen spatelen.
Was de pudding wel helemaal koud?
Als de slagroom niet koud genoeg is wordt het ook niet stijf en de spullen waar je het in doet moet ook koud zijn.
Als je de slagroom echt stijf klopt dan kan het bijna niet fout gaan dus wat er bij jou fout gegaan is kan ik niet zeggen.
Misschien dat toch je pudding niet koud genoeg was.
Erg jammer dat het mislukt is maar ik zou nog een poging wagen.
Je kan je koek gewoon in folie wikkelen en in een zipzakje doen dan blijft dat wel goed.

De pudding goed af laten koelen en je slagroom erg stijf kloppen.
Ik heb de slagroom altijd wel van 35% vet dis van de A.H. dis wordt niet slap als je hem goed klopt.
Of bij 100 ml. slagroom 40 gram mascarpone bijvoegen dan wordt het ook al steviger en daar proef je niks van.
Succes en ik hoor graag of het alsnog gelukt is.

19

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

En als je de custard laat afkoelen is het dan een vla dikte?

20 Laatst bewerkt door dollelollypop (11-02-2018 18:09)

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Flowertje36 schreef:

En als je de custard laat afkoelen is het dan een vla dikte?

Ja dat klopt maar wel wat dikker dan vla het is meer pudding en dan roer je het even los met een garde en dan spatel je het door de slagroom heen dus niet er doorheen mixen.

21

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Oke dan had ik de custard wel goed gemaakt.
Maar dan denk ik dat de bodem toch nog wat warm was.

Van de week gewoon weer proberen!

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Flowertje36 schreef:

Oke dan had ik de custard wel goed gemaakt.
Maar dan denk ik dat de bodem toch nog wat warm was.

Van de week gewoon weer proberen!


Succes dat kont vast goed

23

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Mooie koektaart  :thumb:

Bedankt voor het koekjesrecept, ik heb het ook geprobeerd en ze liepen niet uit en zijn nog lekker ook! (zelfs kaal  :lol: )

Ik heb kleine taartjes gemaakt. Zal ze plaatsen op het forum  :)

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

postduif schreef:

Mooie koektaart  :thumb:

Bedankt voor het koekjesrecept, ik heb het ook geprobeerd en ze liepen niet uit en zijn nog lekker ook! (zelfs kaal  :lol: )

Ik heb kleine taartjes gemaakt. Zal ze plaatsen op het forum  :)

Wat leuk en ja het is een goed koekje ook inderdaad zonder versiering haha.

25

Re: De nieuwe trend koektaart die moest ik natuurlijk ook maken

Zou je deze taart in zijn geheel in kunnen vriezen?

groetjes Hanneke